skip to Main Content
Foto: Linda Carlsson

HIF och OBOS anordnade skolfotbollsdag för 500 barn

I samarbete med bostadsutvecklaren OBOS anordnade HIF en skolfotbollsdag på Olympiafältet för 500 barn varav cirka 300 deltog som spelare. Lagen var blandade med både flickor och pojkar och något krav på benskydd eller fotbollsskor fanns inte.

– Trots ett par regnskurar under förmiddagen har vi haft en helt underbar dag med mycket glädje och otroligt engagemang från både spelare, ledare, domare och publik. Denna dag är en stor del av vårt arbete med att sätta barn och ungdomar i rörelse. Sammanlagt spelade 30 lag från åtta olika skolor från vår region. Kommande år hoppas vi skala upp arrangemanget och ha med ännu fler lag, säger HIF:s hållbarhetschef Anna Eklund.

Samtliga spelare fick från dagen med sig en gympapåse med vattenflaska, fotboll och biljett till HIF-match på Olympia. Nestlé var med och sponsrade snygga västar från Puma medan Olympiaskolans elever ställde upp som funktionärer och domare.

– Vi vet hur viktigt det är att det finns platser man känner sig hemma på, och att fotbollen och föreningar just är en sådan plats. Därför är vi oerhört stolta över att få bidra till att göra fotbollen tillgänglig för fler barn och unga tillsammans med HIF, säger Christian Alehagen, chef för varumärke och samhällsansvar på OBOS.

För alla som inte spelade men var med och hejade på sin klass fanns aktiviteter man kunde göra och dessutom vinna fina priser från OBOS.

Vi tackar OBOS, Nestlé, Helsingborgs Fotbollsallians och Olympiaskolan för all hjälp och fint samarbete i detta projekt.