skip to Main Content
Foto: Bildbyrån

HIF och Jörgen Lennartsson går skilda vägar

Helsingborgs IF och huvudtränare Jörgen Lennartsson går skilda vägar. Herrlaget kommer tillsvidare att ledas av Mattias Lindström, Álvaro Santos och Sven Andersson.

På grund av resultaten under de tio inledande allsvenska matcherna går HIF och Jörgen Lennartsson skilda vägar. Vi tackar Jörgen för att han under en svår tid efter degraderingen 2020 kom in i föreningen med ett stort föreningshjärta och med sin positivitet var en stark bidragande faktor till att få ihop föreningen och göra sejouren i Superettan ettårig.

– Efter förra årets härliga avslutning med att återföra HIF till allsvenskan igen visste vi alla att detta år kommer att bli en stor utmaning. Tyvärr har vi inte lyckats ta de poäng som vi önskat i inledningen av serien. Det normala i dagens fotbollsvärld är att den ansvarige tränaren byts ut. HIF har nu valt denna lösning och med tanke på vår tabellsituation har jag förståelse för beslutet och accepterar det. Min önskan är att mina ledarkollegor kör vidare för klubbens bästa. Jag har verkat i Helsingborgs IF i nästan 10 år i olika roller och klubben har en stor plats i mitt hjärta. Jag vill tacka alla inblandade personer för denna tid och önskar klubben all framgång i framtiden, gärna med en seger på söndag, säger Jörgen Lennartsson.

Álvaro Santos och Mattias Lindström kommer att dela på huvudansvaret under veckan och i matchen mot AIK. Därefter kommer inblandade parter att ha en dialog om framtiden.

– Resultaten har inte varit på den nivå som någon av oss önskat eller hoppats på men det är 20 omgångar kvar och gott om tid att kunna vända skutan. Jörgen har varit en viktig pusselbit under en tid då vi byggt om den sportsliga organisationen och kommer alltid bli ihågkommen för uppflyttningen till Allsvenskan efter kvalsegern mot Halmstads BK. Nu är det viktigt för oss att komma ihop, samla kraft och göra det vi kan under veckan för att på bästa möjliga sätt förbereda oss för att ta tre poäng mot AIK på söndag, säger sportchef Andreas Granqvist.

Våra tränare kommer inte att svara på frågor förrän efter morgondagens träningspass.

Vi tackar Jörgen för hans arbete i föreningen och önskar lycka till i framtiden!