skip to Main Content

HIF och Fortuna FF tecknar samarbetsavtal avseende flick- och damfotboll

Helsingborgs IF och Fortuna FF har tecknat ett fotbollsutvecklande samarbetsavtal för F17- och damlag.

HIF och Fortuna FF, en av nordvästra Skånes ledande flick- och damföreningar, har ingått ett fotbollsutvecklande samarbetsavtal som ska verka för positiv utveckling av flick- och damfotbollen i nordvästra Skåne. Detta avser att så många flickor som möjligt ska spela fotboll så länge som möjligt men också att alla ska få möjlighet att spela fotboll på individens rätta nivå i nordvästra Skåne.

– Fortuna FF är mycket positiva till HIF:s långsiktiga plan med att erbjuda elitfotboll i vår region. Det kommer bli ett utbyte åt båda håll där grundprincipen handlar om djupare diskussion och samarbete kring spelare och ledare för att främja utvecklingen hos båda. Med devisen så många som möjligt, så länge som möjligt hoppas vi att detta samarbetsavtal kan erbjuda just det, säger Johan Isgren, sportchef i Fortuna FF.

– Trots två starka år bakom oss är vi fortfarande i ett startläge när det gäller flick- och damfotboll. Med Fortunas mångåriga erfarenhet ser vi dem som en perfekt partner att utveckla flick- och damfotbollen i regionen. Samarbetet gör att förståelsen mellan bredd- och elitförening blir bättre och banar väg för fler samarbeten i området, säger HIF:s verksamhetschef för flick- & damfotboll Anders Ljung.

Helsingborgs IF:s målsättning med flick- & damverksamhet är;
– Att få fler flickor i alla åldrar att spela fotboll i förening.
– Att få fler flickor som spelar fotboll att spela fotboll längre upp i ålder.
– Att skapa förutsättning för elitfotboll i regionen.
– Att få fler tjejer/kvinnor att engagera sig som tränare och ledare inom fotboll.
– Att få intresset för flick- och damfotboll i regionen att öka.
– Damallsvenskan på Olympia.

– Det är glädjande att vi kan teckna detta samarbetsavtal med en välskött och nära förening som Fortuna FF. Vi ser en stor möjlighet att tillsammans erbjuda fler flickor att spela fotboll men också kunna ge rätt förutsättningar för flickor i regionen som vill elitsatsa utan att behöva pendla längre än behövligt. Genom detta samarbete kommer vi kunna uppfylla båda delar och hoppas få fler föreningar med oss på resan mot att utveckla nordvästra Skåne till en del av svensk damelit, säger HIF:s klubbdirektör Joel Sandborg.