Skip to content

HIF lånar Joseph Amoako

Helsingborgs IF är överens med ghanesiska Asante Kotoko SC om ett lån av mittfältaren Joseph Amoako. HIF har en köpoption i kontraktet som gäller efter säsongen.

Joseph Amoako lämnade Young Redbull FC för spel i högstaligan med Asante Kotoko SC hösten 2021. Där har det blivit spel i två matcher innan 19-åringen nu lånas ut till HIF under resten av året.

– Det är en ära att vara här. Jag är glad och tacksam över att vara en del av denna familj. Benjamin Acquah har berättat att det är en familjär klubb, att alla runt klubben är vänliga och att alla kommer att ta hand om mig som de gjort med honom. Jag är en snabb ytterspelare som gillar att utmana och är bra med båda fötterna. Olympia är en fin arena och jag ser framemot att spela matcher här, säger ytterforwarden.

– Joseph är en spelare vi följt ett tag. Han har intressanta egenskaper som vi tror kan hjälpa oss under säsongen. Han främsta styrkor sitter i hans snabbhet och spel med bollen. Vi ser framemot att bekanta oss mer med honom i vår miljö och följa hans utveckling, säger sportchef Andreas Granqvist.

Vi hälsar Joseph välkommen till HIF!