skip to Main Content
Foto: Linda Carlsson

HIF förlänger med Simon Bengtsson

Helsingborgs IF och Simon Bengtsson är överens om en kontraktsförlängning. Det innebär att vänsterbacken flyttas upp från P19- till herrtruppen.

Simon Bengtsson har tillhört HIF sedan han började spela fotboll och gjorde sin första träning med herrlaget redan i januari förra året. Då, 16 år gammal, gjorde han mål i sin seniordebut när HIF tog emot Torns IF på försäsongen. När HIF tog emot Degerfors IF i oktober månad i år gjorde han sin allsvenska debut och avslutade säsongen med tre raka serieframträdanden. Han blev även nominerad till årets försvarare i P19 Allsvenskan.

Nu står det klart att han tar klivet upp från junior- till seniorfotboll i HIF.

– Det känns fantastiskt. Jag har drömt om detta sedan jag började spela fotboll och nu går den drömmen i uppfyllelse. Jag kom hit när jag var fem-sex år gammal och har en stark relation med förening så det känns hur bra som helst. Nu ska jag fortsätta jobba hårt och försöka ta en startplats, säger 18-åringen.

I och med detta har HIF lyft upp fyra akademispelare till herrtruppen inför kommande säsong.

– Simon är en ung spelare som gjort det bra över tid. Redan som 16-åring var han med herrlaget under en del av försäsongen och spelade även matcher. Sedan har han visat bra inställning och stor vilja att komma tillbaka till träningarna med seniorerna. Hans utveckling pekar åt rätt håll och vi är glada att ha kvar en duktig och HIF-fostrad spelare i vår förening, säger HIF:s sportchef Andreas Granqvist.

Vi ser framemot att följa Simons fortsatta utveckling i HIF-tröjan!