Skip to content

HIF förlänger med Rasmus Jönsson

Helsingborgs IF och Rasmus Jönsson är överens om en kontraktsförlängning. Det nya avtalet sträcker sig över säsongen 2023.

– Det var aldrig någon tvekan när ”Granen” inledde samtalen om förlängning av mitt kontrakt. Jag brinner lika mycket som alltid för att spela för Helsingborgs IF oavsett vilken division vi spelar i. Efter förra året som inte blev som någon av oss hade tänkt är jag extremt revanschsugen. Nu ser jag fram emot att träningarna drar igång igen, säger Rasmus.

– Jag är väldigt glad att vi kommit överens med Rasmus om en förlängning. Han är en fantastisk fotbollsspelare och stor HIF:are som varit i vår ungdomsverksamhet, vunnit titlar med klubben och dessutom varit med och tagit upp laget från Superettan en gång tidigare. Rasmus kvalitéer och erfarenhet kommer att betyda mycket för oss under den resa vi har framför oss, säger sportchef Andreas Granqvist.

Rasmus Jönsson kom till HIF år 2002 och fick sex år senare teckna A-lagskontrakt. Efter att ha vunnit ett SM-guld, ett supercupguld och ett cupguld lämnade han klubben för att inleda sin utlandskarriär i tyska VfL Wolfsburg. Med spel i tyska Bundesliga och danska Superligan på meritlistan återvände han till HIF sommaren 2018. Hans fem mål och tre assist under hösten bidrog till att klubben vann Superettan och avancerade till landets högsta liga.

Sommaren 2019 lämnade Rasmus klubben för ännu ett utlandsäventyr, denna gång i Thailand med Buriram United. Efter 13 seriematcher och ett mål i den thailändska ligan återvände Vikensonen till HIF inför säsongen 2020. Nu står det klart att det blir tre nya år i klubben för 30-åringen.

Vi ser framemot att fortsätta se Rasmus i den rödblåa tröjan!