Skip to content
Foto: Bildbyrån

HIF förlänger med Lukas Kjellnäs

Helsingborgs IF och Lukas Kjellnäs är överens om en kontraktsförlängning. Mittfältarens nya avtal sträcker sig över säsongen 2026.

Lukas Kjellnäs kommer från Rydebäck och anslöt till HIF från Fortuna FF 2015. Han debuterade för herrlaget i årets första träningsmatch och inledde med att även sätta dit det första HIF-målet 2023. Därefter spelade han merparten av matcherna under försäsongen och debuterade i Superettan i den nionde omgången borta mot Örebro SK. Sammanlagt gjorde mittfältaren tio seriematcher i år varav fyra från start. Nu står det klart att han avtal med HIF förlängs över säsongen 2026.

– Det känns väldigt bra och stort att förlänga med HIF. Jag känner att jag hela tiden utvecklas här, det har alltid varit en bra miljö att vara i. Jag njuter varenda gång jag tar på mig den rödblåa tröjan, ser framemot att ta nästa steg i min utveckling och att uppnå framgång med klubben, säger 19-åringen.

– Lukas har i stort sett spenderat hela året med seniortruppen och samlat på sig oerhört viktig erfarenhet i ung ålder. Han har spelat en tredjedel av seriematcherna i år och nu ser vi framemot att hjälpa honom att ta nästa steg i sin utveckling, säger Mikael Dahlberg, sportsligt ansvarig.

Vi är glada att följa Lukas fortsatta utveckling i HIF-tröjan!

JUST NU: Säkra ditt säsongskort på södra stå för endast 750kr. Priset gäller endast till och med söndag. Klicka här!