skip to Main Content
Foto: Linda Carlsson

HIF förlänger med Kristoffer Schönbeck

Helsingborgs IF och Kristoffer Schönbeck är överens om en kontraktsförlängning. Det nya kontraktet innebär att han lämnar ungdomsakademin för att arbeta med flick- & damfotboll på heltid. Utöver sin roll som huvudtränare för damlaget blir han nu också sportsligt ansvarig för dam- & F17-lag.

Kristoffer Schönbeck ledde som 23-åring Högaborg BK:s herrlag i division 3. Inför 2020 anslöt han till HIF:s organisation där han varit assisterande tränare i klubbens P17-lag, en roll han nu kommer att lämna. Sedan klubben startade sitt damlag 2021 har 27-åringen varit huvudtränare och även högst delaktig i att sätta strukturen kring F17-laget som gick in i seriespel under den föregående säsongen. Nu kommer Kristoffer att få utökat ansvar som sportsligt ansvarig för dam- & F17-lag parallellt med sitt huvudtränaruppdrag.

– Resultatmässigt har det varit två fantastiska år. Som tränare har det varit väldigt utvecklande att få vara med om en uppstart och sätta min prägel från start. Tillsammans med bra människor, kompetenta tränarkollegor, personal och spelare har vi skapat en tydlig identitet som lag och en utvecklande miljö för vårt dam- och F17-lag. Framåt väntar fortsatt hårt jobb med hög kravställning på mig själv men även kollegor och spelare, säger Kristoffer och fortsätter:

– Jag ser framemot att gå in i en tuffare division 2-serie med målsättningen att ta ytterligare kliv, vidareutveckla och skapa så bra förutsättningar för vårt dam- och F17-lag att utvecklas i med närhet mellan sig, men även fortsätta stärka relationen med klubbar i regionen, avslutar han.

– Att damerna skapat bra resultat och klättrat i seriesystemet är en del av ursprungsplanen vi haft men det som allra mest ligger till grund för denna förlängning är det imponerande arbete Kristoffer lagt och lägger ner varje dag på att utveckla såväl föreningen som spelarna individuellt. Nu får han ännu större mandat och vi är övertygade om att Kristoffer är rätt person att driva vår dametablering och flickakademilag framåt, säger klubbdirektör Joel Sandborg.