skip to Main Content

HIF förlänger med Casper Widell

Helsingborgs IF och Casper Widell är överens om en kontraktsförlängning. 17-åringens nya avtal sträcker sig över säsongen 2023.

Casper Widell lämnade hösten 2016 moderklubben IK Wormo från Landskrona och anslöt till HIF:s ungdomsorganisation. Han tog stora kliva och blev tidigt lagkapten på landslagsnivå. Under försäsongen 2020 gjorde han, 16 år gammal, A-lagsdebut i träningsmatchen mot Odense. Den allsvenska debuten klarades av i premiären mot Varbergs BoIS samma år. Sammanlagt har han spelat sju allsvenska matcher varav tre från start.

Mittbacken förlänger nu sitt kontrakt med HIF till och med 2023.

– Det känns väldigt bra. Jag är stolt och tacksam över att ha fått förlänga med HIF. Man kämpar och tränar för det och till slut kommer belöningen. Mitt mål är att få så mycket speltid som möjligt, hjälpa laget tillbaka till Allsvenskan och vara där för supportrarna, laget och klubben, säger Casper.

– Casper är ung men för sin ålder väldigt mogen. Han är en av landets största mittbackstalanger och vi är glada att kunna knyta honom till oss på ett längre avtal. Nu ser vi framemot att fortsätta hjälpa honom i utvecklingen så att han kan ta ytterligare steg, säger HIF:s sportchef Andreas Granqvist.