Skip to content
Foto: Bildbyrån

HIF förlänger med Benjamin Örn

Helsingborgs IF och Benjamin Örn är överens om en kontraktsförlängning. Det nya avtalet sträcker sig över säsongen 2026.

Benjamin Örn har spelat i HIF sedan han var fyra år gammal och skrev i somras på sitt första kontrakt med föreningen. Sin herrlagsdebut gjorde han i januari detta år i träningsmatchen mot Hittarps IK. Tävlingsdebuten kom i hemmamatchen mot Örebro SK den tredje oktober och efter det släppte han inte högerbacksplatsen i någon av de resterande fem matcherna. Nu har 19-åringen tecknat ett nytt treårsavtal.

– Det känns fantastiskt bra. Jag har sedan den första dagen jag gick på min första träning i HIF när jag var fyra år burit klubbens märke på bröstet med stor stolthet. I med- och motgångar, 15 år senare skriver jag mitt riktiga A-lagskontrakt och säkrar tre nya år. Jag är extremt tacksam för det fortsatta förtroendet jag får och ser redan framemot att kliva ut på planen igen framför er supportrar, säger högerbacken.

– ”Benna” har på ett imponerande sätt tagit steget från akademi till A-lag och börjat sin seniorkarriär på bästa sätt. Vi ser en stor utvecklingspotential i honom är glada över att få arbeta med honom även under de kommande åren, säger Mikael Dahlberg, sportsligt ansvarig.

Vi är glada att fortsätta följa Benjamins utveckling i den rödblåa tröjan!

JUST NU: Säkra ditt säsongskort på södra stå för endast 750kr. Priset gäller endast till och med söndag. Klicka här!