skip to Main Content
Foto: Linda Carlsson

HIF förlänger med Anton Nilsson

Helsingborgs IF och Anton Nilsson är överens om en kontraktsförlängning. Det innebär att ytterforwarden flyttas upp från P19- till herrtruppen.

Anton Nilsson kommer från Påarp och har spelat i HIF sedan han var 14 år gammal. Redan i januari 2021 gjorde han sin A-lagsdebut i en träningsmatch mot Torns IF. I somras debuterade han i Allsvenskan i hemmamötet mot Djurgårdens IF och gjorde ytterligare ett allsvenskt framträdande i bortamatchen mot Varbergs BoIS. Under den gångna säsongen var han HIF:s bästa målskytt i P19 Allsvenskan med sina 10 mål. Nu står det klart att 18-åringen flyttas upp till herrtruppen inför kommande säsong.

– Detta är en dröm som går i uppfyllelse så det är naturligtvis väldigt skönt. HIF betyder jättemycket för mig och jag ser framemot att visa vem jag är. Under de kommande åren hoppas jag kunna konkurrera mig in i startelvan och visa vad jag går för, säger ytterforwarden.

– Anton har varit uppe och tränat med herrlaget i olika omgångar under de två senaste åren och fick i somras även debutera i Allsvenskan. Han har ständigt tagit kliv i sin utveckling och det tror vi att han ska fortsätta kunna göra även i seniormiljö, säger HIF:s sportchef Andreas Granqvist.

Vi ser framemot att följa Antons fortsatta utveckling i den rödblåa tröjan!