Skip to content
Foto: Bildbyrån

Herrlagets tränarstab komplett

Huvudtränare Klebér Saarenpää har kompletterat sin tränarstab med assisterande tränare Max Lindén och målvaktstränare Sven Andersson.

Klebér Saarenpää presenterades som ny huvudtränare för herrlaget under onsdagen men har innan dess hunnit föra samtal och komplettera sin tränarstab. Som assisterande tränare kommer han att ha Max Lindén som under 2023 varit huvudtränare för HIF:s P19-lag. 33-åringen har en lång bakgrund i klubbens ungdomsakademi men har även ingått i ledarstab för svenska ungdomslandslag, lett Halmstads BK:s P19 samt varit en del av HIF:s herrlags stab under hösten 2022. Sven Andersson kommer att fortsätta som målvaktstränare.

– Max kommer från Helsingborg, från akademin och känns väldigt mycket HIF. Med kompetensen han besitter inom framför allt analys och presentation samt samsynen vi efter samtal har på grundbultarna i det vi ska göra känns det som en bra plattform att starta ifrån. Sven besitter en enorm rutin och har varit i klubben länge. För mig känns det väldigt tryggt att ha den erfarenheten kvar i HIF. Konstellationen känns väldigt inspirerande så jag ser framemot att bygga detta tillsammans med dem och övriga i ledarteamet, säger huvudtränare Klebér Saarenpää.

Hans Eklund, som var assisterande tränare sedan april 2023, kommer att återgå till akademin. Klubben arbetar med att utforma akademiledningen och kommer att kunna kommunicera mer om detta framöver.

– Det känns bra att ha ledarstaben på plats. Max är en väldigt kompetent tränare som känner våra yngre spelare väl. Det är glädjande att vår akademi inte bara utbildar spelare till vårt A-lag utan även tränare. Sven är en erkänt duktigt målvaktstränare men har även en stor fotbollskompetens inom andra delar av spelet. Tillsammans med Klebér kommer de bilda ett starkt tränarteam som kompletterar varandra väl, säger Mikael Dahlberg, sportsligt ansvarig i HIF.