Skip to content

Herr: Förändringar i sportslig ledning och tränarstab

Styrelsen och klubbledningen i Helsingborgs IF har fattat beslut om att genomföra förändringar i den sportsliga ledningen och tränarstaben runt herrlaget. Huvudtränarna Mattias Lindström och Alvaro Santos samt sportchefen Andreas Granqvist lämnar sina respektive uppdrag med omedelbar verkan.

Andreas Granqvist inledde sin tredje HIF-sejour när han efter VM 2018 återvände till klubben som spelare. När karriären på planen tog slut sommaren 2021 blev han sportchef på heltid och firade framgång redan i december samma år när HIF:s herrlag blev klart för en återkomst i Allsvenskan. På grund av de sportsliga resultaten i inledningen av den efterföljande säsongen tillträdde klubbikonerna Mattias Lindström och Alvaro Santos som huvudtränare. Tyvärr slutade säsongen med degradering och den innevarande säsongen har inletts med tre raka förluster.

Styrelsen och klubbledningen i Helsingborgs IF har, baserat på de sportsliga resultaten över tid, valt att nu göra en förändring i såväl organisationen som tränarstaben vilket innebär att sportchef Andreas Granqvist tillsammans med huvudtränarna lämnar sina uppdrag.

– Detta var ett oerhört svårt beslut att fatta, kanske det svårast möjliga, sett till vilka Andreas, Alvaro och Mattias är som personer och vad de har betytt för vår förening genom historien. Vi är evigt tacksamma för allt hårt arbete de lagt ner, inte minst under de nio senaste månaderna, för att vända den negativa trend vi haft på herrsidan. De har lagt ner hela sitt hjärta i detta uppdrag och är minst lika besvikna som vi över att det slutar såhär, säger HIF:s styrelseordförande Fredrik Karlsson och fortsätter:

– Eftersom vi verkar i en resultatbaserad bransch kan vi inte förbise att resultaten för herrlaget inte mött de förväntningar vi haft under det senaste halvåret. Jag vill återigen tacka Andreas, Mattias och Alvaro för deras enorma arbete för vår förening vars historia de alltid kommer att vara en stor del utav. De är för evigt en del av HIF-familjen och Olympia kommer alltid stå öppet för dem.

Styrelsen och klubbledningen arbetar aktivt med rekrytering av en ny tränarkonstellation och kommer att kommunicera rörande denna fråga inom kort. Övriga frågor besvaras av ordförande Fredrik Karlsson och klubbdirektör Joel Sandborg.