Skip to content
Foto: Bildbyrån

Henrik Bellman deltar inte längre i HIF-träning

Sedan november månad har HIF-fostrade Henrik Bellman tränat på Olympia och under 2024 även deltagit i träning med herrtruppen. Tillsvidare kommer han inte längre att göra det.

– Utifrån strukturen och balansen i vår trupp, med två spelare på varje position, samt den ekonomiska aspekten var inte tajmingen rätt att kunna erbjuda Bellman ett långtidsavtal. Vi har haft en god dialog under hela perioden. Han är en fin person, bra fotbollsspelare och framför allt en stor HIF:are som vi tror kan ta på sig den rödblåa tröjan igen någon gång i framtiden när tajmingen för både oss och honom är bättre. För nu önskar vi honom stort lycka till i kommande klubb, säger Mikael Dahlberg, sportsligt ansvarig i HIF.

– Till att börja med vill jag rikta ett stort tack till HIF och speciellt Micke samt Klebér som låtit mig göra sista delen av rehabiliteringen i klubben. Det har känts fantastiskt att vara tillbaka på hemmaplan och det glädjer mig att klubben verkar vara på rätt spår igen. Jag har full respekt för det ekonomiskt pressade läget och uppskattar den öppna dialog vi haft löpande under våren. Min relation till klubben har bara förbättrats under dessa månader, men tajmingen var inte rätt den här gången. Med det sagt har jag en ambition att spela i Helsingborgs IF någon gång i framtiden när tajmingen är bättre, säger Henrik Bellman och avslutar:

– Slutligen vill jag uppmana alla supportrar att sluta upp tillsammans och fortsätta stötta grabbarna i jakten på återkomsten i svensk fotbolls finrum där HIF hör hemma. Ert stöd är guld värt!