skip to Main Content
Foto: Bildbyrån

Hemmaseger mot GIF Sundsvall

HIF tog ledningen tre gånger i matchen och vann med 3-2 efter mål av Amar Muhsin, Adam Hellborg och Wilhelm Loeper.

Första halvlek
Det var gästernas Pontus Engblom som i den fjärde matchminuten kom till matchens första chans. Kalle Joelsson var dock snabbt ute och kunde avvärja. Efter en kvart var det desto närmare att målnollan spräcktes när Jon Birkfeldt hittade Amin Al Hamawi med ett fint inlägg på den bortre ytan. Forwarden visade upp fin spänst och nickade mot Oscar Jonssons vänstra stolpe. Målvakten fick sträcka ut ordentligt och lyckades med fingertopparna rädda ut bollen över kortlinjen. På den efterföljande hörnan nickade Bernardo Vilar över målet.

Därefter följde en bra HIF-period som i den 28:e minuten även gav utdelning. Rasmus Jönsson vann en nickduell på mittplan och såg till att bollen hamnade hos Benjamin Acquah som rättvänd frispelade Wilhelm Loeper. Målvakten var snabbt ute och räddade men returen hamnade framför Amar Muhsin som enkelt satte dit ledningsmålet.

Efter målet kom gästerna tillbaka in i matchen och började hota allt mer. Först testade Rasmus Lindkvist med distansskott i den 36:e minuten som Kalle parerade. Tre minuter senare kom dock kvitteringsmålet. Efter att en hörna från höger nickats undan hamnade bollen på nytt hos Erik Andersson. Med ett vänsterinlägg hittade han Marcus Burman som nickade in bollen i mål. 1-1 var också ställningen när lagen gick till vila.

Andra halvlek
Fem minuter in i den andra halvleken fick före detta HIF-spelaren Oliver Stojanovic Fredin en möjlighet när han mötte ett lågt inspel från vänster. Han klackade mot den första stolpen men fick se bollen gå utanför.

Efter en timmes spel kom istället ett nytt ledningsmål för HIF. Efter ett inkast på vänsterkanten fick inhopparen Cole Alexander fram bollen till Adam Hellborg som från drygt 25 meter, med ett kanonskott, träffade det bortre krysset. Glädjen varade dock bara i tolv minuter innan gästerna kvitterade på nytt, denna gång genom ett vänsterskott av Robert Lundström.

HIF skulle dock dra det längsta strået och ta ledningen en tredje gång. I den 89:e minuten gick bollen som på ett snöre mellan Charlie Weberg, Benjamin Acquah och Cole Alexander innan den spelades fram till Wilhelm Loeper som tunnlade målvakten och gjorde 3-2. Det blev också segermålet.

1. Kalle Joelsson (mv)

2. Jon Birkfeldt
3. Bernardo Vilar
21. Charlie Weberg

13. Wilhelm Loeper
27. Benjamin Acquah
25. Adam Hellborg
10. Rasmus Jönsson
22. Simon Bengtsson

15. Amin Al Hamawi
33. Amar Muhsin

5. Cole Alexander
6. Andreas Landgren
8. Sumar Almadjed
9. Lucas Lima
24. Emil Hellman
40. Niklas Kjær Andersson (mv)
41. Lukas Kjellnäs

Magnus Lindgren

28′ 1-0 Amar Muhsin
39′ 1-1 Marcus Burman
60′ 2-1 Adam Hellborg
72′ 2-2 Robert Lundström
89′ 3-2 Wilhelm Loeper

56′
UT: Rasmus Jönsson
IN: Cole Alexander

67′
UT: Jon Birkfeldt
IN: Andreas Landgren

79′
UT: Amar Muhsin
IN: Lucas Lima

74′ Cole Alexander
88′ Alexander Blomqvist
94′ Oscar Jonsson