Skip to content
Foto: Bildbyrån

Helsingborgs IF och Stuart Baxter förlänger inte avtalet

Helsingborgs IF och Stuart Baxter är gemensamt överens om att inte förlänga det utgående avtalet. Föreningen tackar huvudtränaren för ett väl genomfört uppdrag under 2023.

Stuart Baxter tog i slutet av april månad över huvudtränaransvaret för HIF:s herrlag som efter en dålig serieinledning låg på nedflyttningsplats i Superettan. Tillsammans med övriga ledarstaben räddade han i slutet av säsongen laget kvar i serien utan kvalspel, vilket var målet vid tillsättningen. Efter en tid av konstruktiv dialog är parterna överens om att det bästa för Helsingborgs IF, på kort och lång sikt, är att gå skilda vägar.

– Först och främst har vi den största respekt för Stuart som både person och fotbollstränare. Han tog sig an ett svårt uppdrag och levde upp till det genom att nå det önskade målet. Vi har haft en tät, daglig dialog sedan tillsättningen och har naturligtvis fortsatt med den även efter att säsongen avslutats. I slutändan har vi enats om att det, här och nu, är bäst att tillsätta en ny huvudtränare. Den rekryteringsprocessen startade tidigt och har pågått parallellt med dialogen vi har haft med Stuart. Denna dialog underlättades oerhört av att han har ett stort HIF-hjärta, vill föreningens bästa och besitter kompetens som vi kan ta del av även framöver. Vi är oerhört tacksamma för arbetet som Stuart genomfört och kompetensen han tillfört till organisationen, säger Mikael Dahlberg, sportsligt ansvarig i HIF.

– Jag har lärt känna HIF på ett helt annat sätt i år än jag tidigare gjort. När vi spelade Europa League och cupfinal var stämningen en och när ett stort hot om ytterligare en degradering stirrade oss i ansiktet var den en annan. Jag fick se supportrarna ta en helt annan roll under detta år än när vi spelade Europamatcher och finaler. De var lojala, visade vägen och var ett stort stöd när vi behövde dem. Det var därför passande att det till slut var de som hjälpte oss över linjen. Jag vill tacka alla spelare, de som stöttade och alla som på något sätt hjälpt oss igenom den här tuffa säsongen, säger Stuart Baxter.

– Stuart har med sitt starka ledarskap, kunnande och sin professionalism inte endast varit avgörande för att vi klarade oss kvar i Superettan men också ett mycket stort stöd åt organisation och ledning i en orolig tid, säger HIF:s ordförande Fredrik Karlsson.

Vi tackar Stuart för arbetet i HIF under den gångna säsongen!