skip to Main Content
Foto: Bildbyrån

Helsingborgs IF och Ängelholms FF fördjupar sitt sportsliga samarbete

Under de senaste åren har Helsingborgs IF och Ängelholms FF haft ett samarbete med fokus på utlåning och utbildning av unga spelare. Emil Hellman, Nils Arvidsson och Victor Göransson är exempel på HIF-spelare som ingått i samarbetet under det senaste året.

Nu har klubbarna enats om ett fördjupat sportsligt samarbete som skapar en strategisk plattform för såväl ungdoms- som herrlagsspelare. Det innebär att antalet spelare som representerar båda klubbarna framöver kommer att vara högre än tidigare. Det gäller såväl utlånade spelare från HIF till ÄFF som att spelare från Ängelholms FF kommer att få möjlighet att vara i HIF:s miljö genom exempelvis matchning i U21-serien.

– Vi har sedan många år tillbaka samarbetat med Ängelholms FF när det kommer till utlåningar av framför allt unga spelare och har en god relation med personer i föreningen, inte minst Roar Hansen. Under de senaste månaderna har vi diskuterat hur vi tillsammans ska ta nästa steg när det kommer till spelarutveckling, säger HIF:s sportchef Andreas Granqvist och fortsätter:

– Vi vill ha unga spelare i en senior matchmiljö så tidigt som möjligt och ser att bryggan mellan vår akademi och herrlag kan gå genom en utlåning till ÄFF.

Samarbetet innefattar även en tätare relation mellan klubbarnas sportsliga organisationer och är ett första steg för att föra föreningarna närmare varandra.

– Vi vill skapa möjligheter för individer att växa och utvecklas i rätt miljö. I vårt samarbete med Helsingborgs IF ska detta ge förutsättningar för våra spelare att bli sedda och få möjlighet att testa på en högre nivå vid rätt tillfälle. Vi ser också ett värde i att kunna vara en förening, där spelare som lånas ut till oss, växer och utbildas i en miljö som är rätt för spelarens utveckling just då, säger Mikael Modig ordförande i Ängelholms FF och fortsätter:

– Samarbetet mellan oss som föreningar är ett första steg och en grogrund för att skapa värden över tid. Vår förhoppning är att samarbetet ska vara långvarigt och kunna utvecklas inom fler områden framåt.

Roar Hansen, tränare i Ängelholms FF, är också positiv och tillägger:
– Vi har haft en tät dialog med Helsingborgs IF under en längre tid vilket gör att vi känner varandra väl. Ett utökat samarbete ser jag som ett tecken på att vi som föreningar inte bara har höga och hållbara ambitioner utan också vill hitta en modell för spelare att utvecklas på ett sätt som passar individen.