Skip to content
Foto: Bildbyrån

Helsingborgs IF:s klubbdirektör Joel Sandborg lämnar föreningen

Helsingborgs IF meddelar att föreningens klubbdirektör Joel Sandborg har valt att säga upp sig från sin tjänst. Uppsägningen lämnades in under september månad och styrelsen har de senaste veckorna arbetat med att finna en, givet klubbens aktuella läge, optimal lösning. Därför kommer vice klubbdirektör Reda Chahrour att träda in som tillförordnad klubbdirektör.

Joel Sandborg tillträdde sin roll i november 2018 och har sedan dess bidragit till att Helsingborgs IF utvecklats på flera olika områden. Bland annat har flick- och damfotbollen etablerats, relationen till partners stärkts, ekonomin stabiliserats under perioden och hållbarhetsarbetet utvecklats under hans ledning.

– Jag är oerhört tacksam över att ha fått möjligheten att arbeta för världens finaste förening och klubben i mitt hjärta. Att nu lämna över klubbdirektörsrollen till Reda Chahrour känns oerhört tryggt då han har stor kunskap och erfarenhet av vad som behövs i detta läge. Jag vill tacka alla medarbetare, styrelser, supportrar, medlemmar, partners och alla andra HIF:are jag fått förmånen att ha kontakt med under dessa år, säger Joel Sandborg.

Han kommer att inneha rollen säsongen ut. Reda Chahrour tillträder därefter som tillförordnad klubbdirektör.

– Jag är oerhört stolt och tacksam över att ha fått denna möjlighet då jag på olika sätt varit en del av föreningen under väldigt många år. I min nuvarande roll har jag redan idag varit involverad i flera klubbchefsfrågor vilket därmed gör startsträckan kort. Jag ser framemot utmaningen som väntar, men först och främst ska vi tillsammans säkra Superettan-kontraktet, säger Reda Chahrour.

– Joel Sandborg har levt med och för föreningen i många år och har lagt ner ett oerhört stort och värdefullt arbete. Han kommer att vara mycket saknad i korridorerna men vi räknar med hans fortsatta stöd på läktarna, säger HIF:s ordförande Fredrik Karlsson.

Styrelsen och alla i Helsingborgs IF tackar Joel Sandborg för hans insatser för vår förening och önskar stort lycka till i kommande karriärsteg.