Skip to content
Foto: Bildbyrån

Helsingborgs IF förlänger med Wilhelm Loeper

Helsingborgs IF och Wilhelm Loeper är överens om en kontraktsförlängning. Ytterforwardens nya avtal sträcker sig över säsongen 2025.

Wilhelm kom till HIF inför säsongen 2021 och blev snabbt såväl en nyckelspelare som publikfavorit. Med tre mål och tolv assist var han under debutsäsongen starkt bidragande till att den allsvenska kvalplatsen säkrades. Väl i kvalet mot Halmstads BK gjorde han ett av de viktiga bortamålen när HIF tog steget upp i högstaserien. Under den gångna säsongen stod han för tre mål, tre assist och blev framröstad till Årets HIF:are.

Sammanlagt har Wilhelm spelat 102 matcher i HIF-tröjan och fler lär det bli då han nu signerat ett nytt tvåårskontrakt med klubben.

– Jag känner en enorm stolthet, glädje och tacksamhet att fortsatt få förtroende att representera HIF. Under min tid har jag kommit att utveckla starka känslor för klubben, staden och supportrarna. Det finns ett engagemang i och runt HIF som saknar motstycke i Sverige. Ni har fått mig att känna tillhörighet, en tillhörighet som säger mig att det är i Helsingborg jag hör hemma. Beslutet att förlänga faller sig därför naturligt. Jag kan knappt bärga mig tills dess att jag återigen får dra på mig den rödblåa tröjan inför ett kokande Olympia. Jag hoppas och tror innerligt att vi, tillsammans, ska föra HIF tillbaka. Till toppen. Där vi hör hemma, säger 25-åringen.

– Vi är oerhört glada över att ha nått en överenskommelse med Loeper om en fortsatt gemensam framtid. Han har varit en viktig spelare för oss som dessutom utvecklats väldigt mycket både på och utanför fotbollsplanen under sin tid här. Nu ser vi framemot att fortsätta se honom i den rödblåa tröjan, säger Mikael Dahlberg, sportsligt ansvarig.

Vi är glada att fortsätta se Wilhelm i HIF-tröjan!