Skip to content

Hattrick av van den Hurk i storseger borta mot Västerås SK

HIF vann stort borta mot Västerås SK. Slutresultatet skrevs till 4-0 efter hattrick av Anthony van den Hurk och ett mål av Rasmus Jönsson.

Första halvlek
HIF tog initiativet tidigt i den första halvleken och efter cirka 20 minuter började man etablera ett tydligt tryck mot hemmalagets mål. I matchminut 22 skulle det första målet komma till efter ett långt anfall där många rödblå spelare hade tagit sig in i motståndarnas straffområde. Efter ett långt inlägg från vänster, som gick hela vägen till Andreas Landgren, skickade högerbacken in ett nytt inlägg med framgång. Anthony van den Hurk tajmade väl och nickade in ledningsmålet bakom en chanslös hemmamålvakt.

Hemmalagets första målchans dök upp några minuter efter HIF:s ledningsmål. William Videhult löpte sig loss i djupled men Anders Lindegaard stod välplacerad och kunde greppa avslutet tryggt. HIF hade därefter fortsatt tydligt spelövertag i matchen, vilket drygt 10 minuter efter ledningsmålet skulle ge utdelning på nytt. Brandur Hendriksson avslutade först ett långt HIF-anfall från en snäv vinkel, avslutet resulterade i en hörna som Hendriksson själv tog hand om. Hörnan nådde Anthony van den Hurk som på nytt var vältajmad med huvudet och dubblerade bortalagets ledning.

VSK försökte på omställningar och deras farligaste möjlighet i den första halvleken kom till sedan Filip Tronet kommit loss på just en omställning. Avslutet från centralt i plan såg farligt ut men gick strax utanför Anders Lindegaards stolpe. Istället skulle HIF kort därefter, i matchminut 43, återigen utöka ledningen. Rasmus Jönsson tog emot bollen på mittplan, avancerade framåt och cirka 20 meter från mål placerade han till synes enkelt in 3-0 vid målvaktens första stolpe.

Andra halvlek
I den andra halvleken var det ett piggare hemmalag inledningsvis. Framförallt skapade man tryck genom fasta situationer. Det var också efter en hörna som första målchansen kom i minut 47. Viktor Prodell knäade bollen över från nära håll.

Trots ett fortsatt visst spelövertag dröjde det närmare 20 minuter innan nästa stora chans till reducering kom. Inhoppande Viktor Steen för Västerås nickade från nära håll strax utanför. I matchminut 76 kom den bästa chansen till reducering när Viktor Prodell avslutade från nära håll, men Andreas Landgren räddade på mållinjen.

I den 84:e minuten skulle istället HIF utöka ledningen och Anthony van den Hurk fullborda sitt hattrick. En VSK-försvarare tog med handen i eget straffområde vilket renderade i en straff. Anthony van den Hurk väntade kallt ut målvakten och placerade in bollen i andra hörnet.

0-4 stod sig matchen ut och HIF åker hem med en ny trepoängare och tredje raka segern i seriesammanhang.

Magnus Lindgren

22´ 0-1 Anthony van den Hurk
33´ 0-2 Anthony van den Hurk
43´ 0-3 Rasmus Jönsson
84´ 0-4 Anthony van den Hurk

66´ UT: Assad Al Hamlawi IN: Noel Mbo
73´ UT: Adam Kaied IN: Benjamin Acquah
87´ UT: Ravy Tsouka IN: Casper Widell
87´ UT: Wilhelm Loeper IN: Dennis Olsson

54´ Wilhelm Loeper
90+2´ Benjamin Acquah