Skip to content
Foto: Bildbyrån

Hans Eklund ny utvecklingschef i HIF

Helsingborgs IF och Hans Eklund är överens om ett treårskontrakt som gör honom till ny utvecklingschef i klubben.

Hans Eklund spelade fler än 400 matcher på högsta nivå både i Sverige och utomlands. Mellan 2000 och 2003 spelade han i HIF innan han avslutade den aktiva spelarkarriären för att kort därpå istället inleda sin tränarkarriär. Innan han 2007 tog över huvudtränaruppdraget i danska Viborg FF hann han vara akademiansvarig, assisterande tränare och huvudtränare i HIF.

52-åringen har den högsta tränarutbildningen och har utöver Viborg FF även haft uppdrag i Landskrona BoIS, Kalmar FF och Falkenbergs FF. I den halländska klubben tog han 2013 herrlaget till Allsvenskan för första gången någonsin.

– Jag är glad att få vara en del av HIF igen. Det är många positiva vibbar i staden runt Helsingborgs IF så det är roligt att vara en del av det positiva som just nu sker. Uppgifterna är spännande och roliga och jag får jobba med utveckling som jag verkligen brinner för, säger han.

Som utbildningschef ansvarar Hans bland annat för klubbens spelarutbildningsplan, uppföljning och utvärdering av akademitränare i samband med träning och match, klubbens interna tränarfortbildning samt att klubbens spelfilosofi och spelsätt följs. Han ska dessutom agera mentor åt akademins tränare och strukturera HIF:s scouting av ungdomsspelare.

– Hasse är en HIF:are som varit aktiv på den allra högsta nivån både i Sverige och utomlands såväl som spelare som tränare. Han har också en bra personlighet som ihop med hans gedigna erfarenhet och HIF-identitet tickar i alla boxar av vad vi söker hos en utbildningschef, säger akademichef Mikael Dahlberg.

– Det är viktigt att fortsätta vår satsning på den redan erkänt välfungerande akademin för att även i framtiden få fram duktiga såväl akademitränare som fotbollsspelare. Jag är väldigt glad att vi lyckats knyta till oss en kompetent och erfaren HIF-profil som Hasse, säger sportchef Andreas Granqvist.

Vi hälsar Hasse varmt välkommen tillbaka till HIF!