Skip to content
Foto: Linda Carlsson

Hanna Lundell klar för HIF

Helsingborgs IF är glada att välkomna Hanna Lundell till föreningens damlag. Forwarden är en av de mest välmeriterade spelaren i HIF sedan återstarten av damverksamheten och kommer närmast från Elitettan där hon var skyttedrottning för Ifö Bromölla IF.

Hanna började spela fotboll i Västra Ingelstad IS men det var i FC Rosengård som de första framgångarna kom. 2015 vann hon dels F19 Allsvenskan men gjorde också tre inhopp i Damallsvenskan när laget tog SM-guld. Därefter var hon i IK Uppsala och Kvarnsvedens IK i Elitettan innan hon säsongen 2020 gick till Trelleborgs FF i divison 1. Efter en säsong där och två i Borgeby FK hittade hon rätt i Södra Sandby IF där hon 2022 vann skytteligan i Division 1. De två senaste säsongerna har 25-åringen spenderat i Elitettan och Ifö Bromölla där hon under den föregående säsongen var lagets bästa målskytt med sina elva seriemål.

– Vi har haft en dialog under en lång tid och det har känts bra, allt bättre efter varje samtal vi haft. Det känns som att HIF har ett långsiktigt mål och förbereder alla spelare efter det, både unga och äldre. Det var det lag jag fick uppfattningen vill utvecklas mycket. Jag är löpstark men även bra som target sedan kan jag avsluta med båda fötterna. Det är stor potential här och för mig är det viktigt att visa var man kan hamna och hur man kan gå. Allting behöver inte gå spikrakt upp, det har inte min resa gjort men jag trivs där jag är nu. Jag längtar till att få springa ut på Olympia, nu vill man bara komma igång, säger 25-åringen.

– Vi är väldigt glada över att en så pass eftertraktad spelare som Hanna har valt att ta steget till HIF trots stort intresse från klubbar högre upp i seriesystemet. Det är en pålitlig målgörare, men med goda färdigheter även i kombinationsspelet. I Hanna får vi dessutom in en väldigt energirik och ödmjuk personlighet som kommer bidra till gruppen även utanför plan, säger Kristoffer Schönbeck, huvudtränare dam samt sportsligt ansvarig för F17- & damlag.

Vi hälsar Hanna varmt välkommen till HIF!

Just nu: Köp säsongskort till damernas hemmamatcher i serien för endast 550kr. Erbjudandet gäller endast till och med söndag. Klicka här!

Intervju med Hanna Lundell: