Skip to content
Foto: Bildbyrån

Glädjebesked: Öresundspokalen fortsätter att delas ut

Det är med glädje vi kan meddela att Supporterklubben Kärnan tagit över ansvaret för Öresundspokalen och att man tillsammans med såväl HIF som FC Helsingör är överens om att i sedvanlig ordning dela ut pokalen till vinnaren efter matchen på lördag.

Information från Supporterklubben Kärnan:
Sedan Supporterklubben Kärnan fick beskedet i söndags att Öresundspokalen inte blir av har vi försökt gå till botten med varför, och försökt hitta en lösning, tillsammans med samtliga parter. Det har vi nu gjort. Med omedelbar verkan tar Kärnan över ansvaret för pokalen från styrgruppen för Öresundspokalen. Vi kommer också sköta stora delar av marknadsföringen runt eventet.

Kärnan tar över ägandet av pokalen och dess olika kanaler online i sociala medier. Vi vill tacka Styrgruppen för Öresundspokalen för ett smidigt övertagande, och tackar för att vi fick ansvaret. Vi har fått detta ansvar helt utan krav på motprestation. Vi vill också tacka övriga intressenter, främst klubbarna och städerna för att ha jobbat lösningsorienterat.

Helsingborg och Helsingör är två speciella städer. Åtskilda av ett 4km brett sund har ändå utbytet alltid varit stort mellan städerna. Vi delar historia, och vi delar kultur. Även om det finns en landsgräns rent praktiskt känner få i städerna att vi är särskilt åtskilda. Att Öresundspokalen har etablerats igen är ett jättebra sätt att bevara, och poängtera den samhörighet som råder mellan städerna.

Vi kommer att verka för att Öresundspokalen agerar som en samlande kraft i att föra städerna än närmre varandra, med en början på lördag. Då delas Öresundspokalen för första gången ut i Kärnans regi.