Skip to content
Foto: Johan Lilja

Fredrik Elgström ny Försäljningschef Privatmarknad

Helsingborgs IF:s sportkontor växer och vi är glada att välkomna Fredrik Elgström som ny Försäljningschef Privatmarknad.

Fredrik Elgström kommer ursprungligen från Lerberget och har en bakgrund som spelare i HIF både på ungdoms- och A-lagsnivå. Efter att ha lämnat Sverige för studier och fotboll i USA började han arbeta på United Airlines. Sex år senare flyttade Fredrik hem till Sverige för att arbeta på SAS där han var ansvarig för EuroBonus-programmet med fokus på att skapa långvariga kundrelationer på privatmarknadssidan. Därefter har han varit Head of CRM & Customer Insight på Öresundskraft där största fokus låg på kundlojalitet.

Under de senaste tre åren har Fredrik varit klubbchef i Hittarps IK där han haft övergripande ansvar för föreningens operativa och strategiska arbete både sportsligt och kommersiellt. Föreningen har under hans tid vuxit och har idag cirka 1 350 medlemmar.

– Jag är glad och stolt att vara tillbaka och få vara en del av teamet uppe på Olympia som känns som mitt hem. Jag brinner för att vi ska vara hela regionens lag och att alla ska ha samma positiva, engagerade relation till HIF som jag själv haft sen jag såg min första match på Olympia. HIF har alltid varit en stor del av mig och mitt liv oavsett var i världen jag bott och det ska bli oerhört kul att bidra på den resa som föreningen startat upp, säger han.

Fredrik kommer att ansvara för privatmarknaden med fokus på publikrekrytering, supporterrelationer, medlemskap, merchandise och event.

– Vi är oerhört stolta och glada över att få in en person med Fredriks kompetens till vår förening. Detta är ytterligare ett steg i vår resa mot att långsiktigt bygga upp ett starkt och hållbart Helsingborgs IF. Fredrik har stor erfarenhet inom privatmarknad från två stora företag där han haft ansvarande roller men förstår med sin bakgrund även innebörden av det hårda arbete som krävs inom föreningslivet. Genom att växa hållbart kan vi nu fokusera mer tydligt och långsiktigt på vår privatmarknad där nyckeln blir att synas och verka i vår region. Med Fredriks kompetens och kännedom av såväl regionen som föreningslivet är vi övertygade om att vi kommer ta steg i rätt riktning, säger HIF:s vice klubbdirektör Reda Chahrour.

Fredrik tillträder sin tjänst fullt ut den 1 augusti och vi hälsar honom varmt välkommen till HIF!