Skip to content
Foto: Johan Lilja

Frederik Holst klar för HIF

Helsingborgs IF och mittfältaren Fredrik Holst är överens om ett ettårsavtal.

Frederik Holst inledde fotbollskarriären i Köpenhamnsklubben BK Union innan han i ung ålder flyttade till Bröndby IF:s ungdomsakademi. Där avancerade han hela vägen till A-laget och gjorde 155 tävlingsframträdanden innan han lämnade för Sparta Rotterdam i den nederländska högstaligan. Efter en säsong och 30 tävlingsmatcher kom han i augusti 2018 till Boråslaget IF Elfsborg där han tillbringade fyra år. Det senaste året har 28-åringen spelat i norska Lilleström SK.

– Det jag pratat med tränarna och spelarna om känns superintressant och bra. HIF är en stor klubb med fina traditioner och just nu känns det bra för mig att försöka hjälpa klubben. Jag är en väldigt hungrig fotbollsspelare som ser framemot att träna med grabbarna och kom in i matcherna. Jag ger 110% varje gång oavsett om det är träning eller match så en liten krigare är jag, säger nyförvärvet som gör sin första träning med laget på torsdag.

– Vi har hittat en bra helhetslösning med Frederik. Han är i en ålder där han samlat på sig oerhört mycket erfarenhet men trots det har mycket kvar att ge. I Frederik får vi in en vinnarskalle och mittfältsmotor. Vi är glada att lyckas knyta honom till oss, säger HIF:s sportchef Andreas Granqvist.

Vi hälsar Frederik varmt välkommen till HIF!