skip to Main Content
Foto: Linda Carlsson

”Första steget” leder till matchskuggning på Olympia

HIF har tillsammans med Tillväxt Helsingborg ett samarbete med arbetsmarknadsförvaltningen där vi stöttar människor i utanförskap. Vårt IOP heter ”Första steget” och är just det!

Vid HIF:s hemmamatcher har vi två killar från AMF som står i sydöstra hörnet och jobbar som servicevärdar. Killarna är Saleh och Yahya som kommer från Syrien och har bott i Sverige i sju respektive tre år.

Saleh har 30 års erfarenhet som kakel- och klinkersättare i hemlandet, han kan tänka sig att arbeta med annat också om han bara får en chans att visa vad han kan.
Yahya har jobbat som både skräddare och chaufför i hemlandet. Han har även körkort här men inte lyckats hitta sin kontext än.

De hade aldrig varit på Olympia innan de började som servicevärdar men nu älskar de att matchskugga här och känna att de är del av verksamheten. Intresset för fotboll fanns såklart sedan tidigare men att få vara på plats i denna kontext har gett nya perspektiv och inspiration.

När vi möter upp dem inför matcherna är de uppklädda och fixade, leendet är klistrat och de är redo för att jobba. Håll utkik i sydöstra hörnet för där står Saleh och Yahya, säg gärna hej och framför allt känner du att ni på er arbetsplats har behov eller möjlighet att ta emot för praktik får ni gärna kontakta oss.

Kontakt
Jeanette Löfström Howe
Projektledare

Mobil: +46 (0) 723-39 12 00
E-mail: jeanette.howe@tillvaxthelsingborg.se