skip to Main Content
Foto: Bildbyrån

Förlustfri svit bröts mot Trelleborgs FF

Amar Muhsin gjorde HIF:s mål i 3-1-förlusten hemma mot Trelleborgs FF.

Första halvlek
Det var tempofyllt och chansrikt redan från matchstart. Lagen turades under de inledande tio minuterna om att komma till halvlägen och avslut. Första farligheten tillföll HIF efter ett fint anfall i den tolfte minuten. Sumar Almadjed väggspelade med Erik Ring och trädde sedan in bollen till Benjamin Acquah som från höger innerposition sköt tätt utanför.

Fem minuter senare nyttjade Amar Muhsin ett försvarsmisstag och var nära att ge hemmalaget ledningen med ett avslut som såg ut att gå mellan benen på Kasper Kristensen i TFF-målet. Målvakten fick dock en touch på bollen och styrde ut den till hörna. Minuten senare var det ännu närmare när Ring tog sig förbi sin försvarare och sköt hårt från nära håll. Målvakten räddade men släppte retur som Muhsin spelade tillbaka till Ring. Ytterforwardens andra avslut rensades på mållinjen av motståndarspelare.

När 22 minuter av Skånederbyt hade spelats kom dock utdelningen för HIF som var inne i en fin period. Amin Al Hamawi jobbade hårt och vann bollen högt upp på Trelleborgs planhalva och fick in den i straffområdet där Muhsin tog emot, gick framåt och tacklades omkull. Domaren blåste i pipan och pekade på elvameterspunkten. Muhsin steg själv fram och placerade säkert in bollen i målvaktens högra hörn.

Efter målet tog gästerna över matchbilden och kom till chanser genom främst distansskott och fasta situationer. Riktigt farligt blev det dock först i den 40:e minuten efter ett fint anfall på vänsterkanten. Henry Offia kom in i straffområdet och spelade snett bak till Filip Bohman vars skott såg ut att gå i mål. Pavle Vagic kom dock emellan och täckte ut bollen till en hörna. Det innebar att HIF gick till vila med ledning.

Andra halvlek
Tio minuter in i den andra halvleken skadade sig Thomas Rogne i samband med att han petade ut bollen till hörna i en duell. Hemmalaget var i numerärt underläge när den fasta situationen slogs, vilket nyttjades av Trelleborg. Efter att HIF-försvaret inte lyckats få undan bollen sköt Mattias Andersson hårt från nära håll. Kalle Joelsson räddade men bollen smet precis in, signalerade assisterande domare ståendes vid hörnflaggan. Tio minuter senare var matchen vänd efter att Henry Offia fått stå helt fri utanför straffområdet och prickskjuta in bollen i den bortre burgaveln.

Med kvarten kvar att spela började HIF att forcera för ett kvitteringsmål. Simon Bengtsson fick en fin möjlighet efter Rings inspel från höger men avslutet mot det främre krysset räddades tämligen enkelt av målvakten. Istället för kvittering kom istället 3-1-målet för gästerna. Offias nyttjade en kort bakåtpassning, rundade Joelsson och satte dit bollen i öppet mål.

HIF tryckte på för ett reduceringsmål och allra närmast kom Muhsin efter ett fint inlägg av Bengtsson. Nicken räddades dock av Kristensen i TFF-målet.

Resultatet innebär att HIF:s sex matcher långa förlustfria svit bröts framför 9 847 åskådare på Olympia.

1. Kalle Joelsson

5. Frederik Holst
34. Pavle Vagić
4. Thomas Rogne (K)
22. Simon Bengtsson

27. Benjamin Acquah
8. Sumar Almadjed
25. Adam Hellborg

11. Erik Ring
33. Amar Muhsin
15. Amin Al Hamawi

2. Philip Rejnhold
13. Wilhelm Loeper
14. Oliver Stojanović Fredin
16. Ervin Gigović
21. Charlie Weberg
24. Emil Hellman
30. Nils Arvidsson (mv)

Oscar Johnson

23′ 1-0 Amar Muhsin (Straffspark)

56′ 1-1 Mattias Andersson
65′ 1-2 Henry Offia
77′ 1-3 Henry Offia

52′
UT: Amin Al Hamawi
IN: Wilhelm Loeper

58′
UT: Thomas Rogne
IN: Emil Hellman

68′
UT: Frederik Holst
IN: Charlie Weberg

42′ Haris Brkic

51′ Johan Stenmark
62′ Mattias Andersson
74′ Pavle Vagić