skip to Main Content
Foto: Linda Carlsson

Förlust i toppmötet mot IK Zenith

HIF förlorade toppmötet borta mot IK Zenith med 2-1. Lagkapten Josefine Wiksell gjorde lagets mål och blev i slutet av matchen utvisad efter att ha dragit på sig två gula kort.

Redan efter nio minuter tvingades Tilde Wahrenberg, hittills poängbäst i HIF, utgå på grund av skada och ersattes av Maya Waltersson som därmed gjorde sitt 50:e framträdande i HIF-tröjan. Det var dock en annan forward som fick den första farliga målchansen i matchen, nämligen Agnes Eklöf. Hennes avslut i den 18:e minuten gick dock i stolpen när HIF förde matchen i motvind.

När klockan stod på 28 spelade minuter kom hemmalaget till ett bra läge. Hannah Tegestål i HIF-målet tvingades till en bra räddning och bollen gick ut till hörna. På den gjorde IK Zenith 1-0. Bara fyra minuter senare kom man till ett friläge mot Tegestål och utökade ledningen till 2-0, ett resultat som stod sig när domaren blåste av den första halvleken.

Efter en timmes spel kom Waltersson till en bra reduceringschans men Sofia Augustin Nilsson i hemmamålet räddade ut till hörna. Cornelia Rahmberg sköt en frispark över målet innan hon i den 76:e minuten byttes ut mot Sanna Nilsson som gjorde comeback efter tre månader.

Med tio ordinarie minuter kvar lyfte HIF upp mittbacken Josefine Wiksell i anfallet. Det möjliggjorde för hemmalaget att komma till ett friläge som Tegestål räddade. Draget gav dock också utdelning i den 85:e minuten när Wiksell efter en tilltrasslad situation reducerade till 2-1. I samband med målet blev hemmamålvakten skadad och märkliga minuter följde där HIF-kaptenen Wiksell drog på sig sin andra varning och blev utvisad.

Efter fem minuter övertid blåste domaren av toppmatchen som IK Zenith vann med 2-1 och kommer därmed upp på lika många poäng som HIF i toppen av tabellen. I nästa omgång kommer Qviding FIF till Olympia. Innan dess kan laget gå om såväl IK Zenith som HIF och ta över serieledningen. Med andra ord väntar en ny toppmatch redan nästa lördag där Di Röe får klara sig utan sin lagkapten.

Intern skytteliga
Tilde Wahrenberg – 4 mål
Tilda Jonhag – 3 mål
Josefine Wiksell – 2 mål
Ebba Manglind – 1 mål
Maya Waltersson – 1 mål
Rebecka Winroth – 1 mål