skip to Main Content
Källa: Bildbyrån

Förlust i Skånederbyt mot Malmö FF

Malmö FF vann Skånederbyt med 2-1. Amar Muhsin gjorde HIF:s mål.

Första halvlek
MFF sparkade igång derbyt på ett nästan fullsatt Olympia. Bortalaget skapade matchens första läge men Thomas Rogne rensade bort bollen. Wilhelm Loeper skapade nästa läge när han förde bollen på högersidan och spelade in till Taha Ali som försökte avsluta men det resulterade i hörna. Abbe Khalili slog hörnan som rensades av MFF, men gick tillbaka till HIF. Rasmus Wiedesheim-Paul fick bollen och sköt ett hårt skott mot mål men Ismael Diawara räddade ut till en ny hörna.

HIF inledde matchen starkt och hade stort bollinnehav på offensiv planhalva. Efter 17 spelade minuter gick gästerna till anfall där Patriot Sediu gjorde mål efter framspelning av Moustafa Zeidan.

I den 34:e minuten kom Ali själv mot två MFF-spelare, dribblade sig förbi och sköt mot mål men målvakten räddade. Några minuter senare var det bortalaget som skapade ett farligt läge där Søren Rieks slog bollen mot mål men Kalle Joelsson var snabbt på plats och fångade bollen.

Första halvlek avslutades med att Ali dribblade förbi Malmöspelare och gick på avslut. Målvakt räddade ut till retur och Loeper sköt, det blev retur ännu en gång och Muhsin gjorde mål. HIF gick in i halvtidsvila med 1-1.

Andra halvlek
Andra halvlek inleddes med en hörna till MFF som slogs av Zeidan. Wiedesheim-Paul nickade bort bollen från straffområdet och Søren Rieks var med på returen och sköt över mål.

MFF inledde halvleken med hög press. Loeper skapade ett läge för HIF när han från högerkanten sköt rakt på mål men Diawara fångade bollen. Tio minuter in i andra halvlek spelade Ali fram till Muhsin i straffområdet, men MFF-spelare bröt anfallet ut till hörna. Khalili slog den efterföljande hörnan men försvaret nickade bort bollen. Wiedesheim-Paul nådde högst och nickade mot mål efter ett inlägg av Diego Fumaça men även denna gång stod målvakten i vägen.

Fumaça var inblandad i nästa farliga läge och när han bröt en passning och drev bollen från höger sida in mot straffområdet. Han passade till Ali som sköt strax höger om målet.

I den 62:a minuten slog Malmö FF en lång hörna. Lasse Nielsen stod omarkerad och nickade in bollen framför mål där Dennis Hadzikadunic kunde peta in den i mål.

HIF fick frispark i den 71:a matchminuten. Den slogs av Khalili och touchade MFF-spelare ut till hörna. På den efterföljande hörnan nickade nickade in mot mål men bollen dansade på mållinjen innan Diawara hann dit och avvärja. Det var den hetaste kvitteringschansen.

25. Kalle Joelsson

42. Diego Fumaça
3. Casper Widell
44. Thomas Rogne
4. Viljormur Davidsen (K)

16. Alexander Faltsetas
19. Abbe Khalili

13. Wilhelm Loeper
11. Taha Ali
15. Rasmus Wiedesheim-Paul

33. Amar Muhsin

1. Anders Lindegaard (mv)
7. Arian Kabashi
10. Rasmus Jönsson
23. Ali Suljić
24. Emil Hellman
29. Joseph Amoako
35. Ervin Gigović

Mohammed Al-Hakim
Domare
Fredrik Klyver
Ass. domare 1
Peter Allheim
Ass. domare 2
Kaspar Sjöberg
Fjärdedomare

17′ 0-1 Patriot Sediu
44′ 1-1 Amar Muhsin

63′ 1-2 Dennis Hadzikadunic

69′
Rasmus Wiedesheim-Paul ut
Arian Kabashi in

80′
Wilhelm Loeper ut
Rasmus Jönsson in

56′ 44. Thomas Rogne

88′
5. Søren Rieks
32. Jo Inge Berget

90′
13. Martin Olsson