skip to Main Content
Foto: Bildbyrån

Förlust på Gamla Ullevi

Benjamin Acquah gjorde HIF:s mål i 4-1-förlusten borta mot GAIS.

Första halvlek
Hemmalaget kom i den tredje minuten till första chansen i matchen. En djupledspassning på vänsterkanten friställde Axel Henriksson som vandrade in i straffområdet men rullade bollen utanför den första stolpen.

I den elfte matchminuten uppstod en tilltrasslad situation i HIF-straffområdet. Domaren bedömde att bollen tog på Bernardo Vilars hand och pekade på straffpunkten. Julius Lindberg stegade fram och gjorde 1-0 från elva meter.

HIF:s första chans kom halvvägs in i halvleken då Wilhelm Loeper lyfte bollen över Anes Cardaklija och tog sig in i boxen. Precis i skottögonblicket tacklades han och bollen gick ut till vad som kom att bli en resultatlös hörna. Istället dubblerade GAIS ledningen fyra minuter senare genom Chovanie Amatkarijo.

Andra halvlek
HIF genomförde två byten inför den andra halvleken då Lucas Lima och Erik Ring byttes in. Effekten skulle komma att bli omedelbar. En knapp minut in i den andra halvan löpte den förstnämnde sig fri på högerkanten och slog ett inlägg snett bak där Benjamin Acquah fyllt på. På halvvolley skickade mittfältaren upp bollen i nättaket och reducerade. Tre minuter senare hittade Loeper Lima med ett inlägg på den bortre ytan. Forwardens nick kunde dock räddas av målvakten.

GAIS var vassa i omställningsspelet och fick en möjlighet genom Lindberg i den 55:e minuten men hans låga avslut gick utanför den bortre stolpen.

Efter en dryg timmes spel sprang Loeper sig fri på högerkanten. Målvakten kom långt ut och lyckades rädda det tidiga skottförsöket. Under den perioden kändes det som att ett kvitteringsmål låg i luften men GAIS tog sig tillbaka in i matchen och lyckades med fem minuter kvar trycka in 3-1 efter en hörna och offsidesituation vid den bakre stolpen. Axel Norén noterades för målet från nära håll.

Innan domaren blåste av matchen stod dessutom Victor Krüger för en individuell prestation på offensiv planhalva och placerade in 4-1, som också blev slutresultatet.

1. Kalle Joelsson (mv) (K)

2. Jon Birkfeldt
3. Bernardo Vilar
21. Charlie Weberg
22. Simon Bengtsson

27. Benjamin Acquah
25. Adam Hellborg
5. Cole Alexander

13. Wilhelm Loeper
33. Amar Muhsin
15. Amin Al Hamawi

8. Sumar Almadjed
9. Lucas Lima
10. Rasmus Jönsson
11. Erik Ring
16. Ervin Gigović
30. Nils Arvidsson (mv)
34. Pavle Vagić

Oscar Johnson

12′ 1-0 Julius Lundberg (Straff)
28′ 2-0 Chovanie Amatkarijo
47′ 2-1 Benjamin Acquah
85′ 3-1 Axel Norén
90′ 4-1 Viktor Krüger

46′
UT: Amin Al Hamawi & Simon Bengtsson
IN: Lucas Lima & Erik Ring

57′
UT: Jon Birkfeldt
IN: Pavle Vagic

11′ Bernardo Vilar
15′ Simon Bengtsson
22′ Cole Alexander
22′ Gustav Lundgren

74′ Axel Henriksson
78′ Benjamin Acquah