skip to Main Content
Foto: Bildbyrån

Förlust mot Trelleborgs FF

Två insläppta mål på fasta situationer i den första halvleken gjorde uppförsbacken brant för HIF. Rasmus Jönsson reducerade men Trelleborgs FF höll undan och avgjorde till 3-1 på övertid.

Första halvlek
Tre minuter in i matchen ledde ett HIF-misstag till ett friläge för gästernas Liam Olausson. Kalle Joelsson var snabbt ute och räddade bollen till hörna.

Efter en kvart fick Trelleborg en ytterzonsfrispark till vänster. Haris Brkić slog bollen mot den bortre stolpen där Nicolas Mortensen stod omarkerad och kunde nicka in 1-0. En kvart senare höll han sig framme igen på en hörna från höger och nickade in 2-0.

Philip Rejnhold testade med ett distansskott men fick se bollen susa över ribban och minuter innan pausen träffade gästerna stolpen. Några fler mål blev det dock inte i den första halvleken.

Andra halvlek
HIF kom ut till den andra halvleken och spelade mycket rakare. Tre minuter in i den andra halvan hittade Wilhelm Loepers tidiga inlägg Amar Muhsins panna men nicken gick över målet.

Istället kom reduceringsmålet i den 55:e sedan Muhsin lyft fram bollen till Rasmus Jönsson som lugnt och behärskade placerade in bollen i mål. HIF tryckte sedan på för ett kvitteringsmål och kom till ett par bra halvlägen.

Inhopparen Victor Blixt var nära med ett skott i den 82:a minuten men det var två andra inhoppare som var närmast på övertid. Först fick Sumar Almadjed till en bra träff på halvvolley som tvingade målvakten till en bra räddning. Den efterföljande hörnan mötte Amin Al Hamawi med pannan men nickade strax utanför.

Istället för kvittering ledde insparken till ett friläge för Trelleborgs FF. Via den bortre stolpen rullade Henry Offia in 3-1 och avgjorde därmed matchen.

1. Kalle Joelsson (K)

2. Philip Rejnhold
3. Casper Widell
23. Ali Suljić
24. Emil Hellman

5. Frederik Holst
25. Adam Hellborg

13. Wilhelm Loeper
10. Rasmus Jönsson
11. Erik Ring

33. Amar Muhsin

7. Arian Kabashi
8. Sumar Almadjed
14. Oliver Stojanović Fredin
15. Amin Al Hamawi
22. Simon Bengtsson
28. Victor Blixt
30. Nils Arvidsson (mv)

Adi Aganovic

15′ 0-1 Nicolas Mortensen
29′ 0-2 Nicolas Mortensen
55′ 1-2 Rasmus Jönsson
94′ 1-3 Henry Offia

55′
UT: Emil Hellman, Philip Rejnhold & Frederik Holst
IN: Simon Bengtsson, Victor Blixt & Oliver Stojanović Fredin

66′
UT: Ali Suljić
IN: Sumar Almadjed

81′
UT: Amar Muhsin
IN: Amin Al Hamawi

35′ Philip Rejnhold
38′ Felix Hörberg
43′ Mohammed Saeid
90′ Adam Hellborg