Skip to content

Förlust mot IFK Norrköping

IFK Norrköping gjorde matchens enda mål i den 70:e minuten och vann på Olympia.

Första halvlek
Det var mycket kamp och ställningskrig i inledningen av matchen. Dennis Olsson försökte sig på cykelspark, Daniel Eid fick ett skott blockerat och Godswill Ekpolo sköt utanför under den första kvarten utan att det blev riktigt farligt.

Anders Lindegaard, som säsongsdebuterade i HIF-målet, tvingades till en räddning när Jonathan Levi lurade med att skjuta en ytterzonsfrispark mot mål i den 24:e minuten. Sex minuter senare testade Armin Gigović med ett skott från distans men målvakten stod rätt och kunde rädda skottet.

Den allra farligaste möjligheten kom efter Lucas Lingmans hörna som Albert Ejupi mötte med pannan och styrde mot mål. Oscar Jansson hann dock snabbt ner och rädda bollen till en ny hörna, denna gång resultatlös.

Andra halvlek
HIF inledde den andra halvleken piggt och började alltmer äga initiativet i matchen. Taha Ali provade lyckan genom både högerfoten och huvudet men fick inte utdelning.

I dne 70:e minuten fick HIF-försvaret inte bort bollen från straffområdet efter ett inkast. Christoffer Nyman snappade upp den och pricksköt på ett tillslag in den vid den första stolpen. HIF tryckte på framåt men hade svårt att bryta ner IFK Norrköping-försvaret i den sista tredjedelen. Lindegaard hann i slutet av matchen göra en bra räddning när Maic Sema kom fri.

Nymans mål blev det enda i matchen och gästerna åkte hem med tre poäng.

1. Anders Lindegaard

2. Ravy Tsouka
3. Casper Widell
21. Charlie Weberg
4. Viljormur Davidsen

19. Lucas Lingman
30. Albert Ejupi
37. Armin Gigović

20. Dennis Olsson
9. Anthony van den Hurk (K)
22. Taha Ali

6. Andreas Landgren
10. Rasmus Jönsson
11. Rasmus Karjalainen
14. Adam Kaied
15. Assad Al Hamlawi
29. Joseph Amoako
40. Nils Arvidsson (mv)

Mohammed Al Hakim

70′ 0-1 Christoffer Nyman

67′
UT: Anthony van den Hurk & Dennis Olsson
IN: Assad Al Hamlawi & Joseph Amoako

81′
UT: Lucas Lingman
IN: Rasmus Jönsson

13′ Albert Ejupi
42′ Casper Widell