skip to Main Content
Foto: Bildbyrån

Förlust mot IFK Norrköping

HIF förlorade borta mot IFK Norrköping med 2-0.

Första halvlek
Det tog tio minuter innan det första avslutet kom på kylslagna Platinumcars Arena. Arian Kabashi testade lyckan på en frispark från drygt 18 meter men bollen gick över målet.

I den 18:e matchminuten rann hemmalagets Daniel Eid igenom på egen planhalva och spelade i djupled till Arnor Traustason. Islänningen kom fri mot Kalle Joelsson och rullade in 1-0.

Det var chansfattigt under den resterande delen av den första halvleken och det dröjde till övertid innan nästa möjlighet kom. Jacob Ortmark kom in till höger i HIF:s straffområde och hittade Godswill Ekpolo snett bak. Ytterbackens avslut gick dock över målet.

Andra halvlek
Två minuter in i den andra halvan kom HIF till sin bästa målchans efter att Taha Ali och Viljormur Davidsen kombinerat på vänsterkanten. Den sistnämnde slog ett inlägg till Amin A Hamawi som var helt fri vid den första stolpen. Forwardens fick se sitt nickförsök gå strax utanför målet. Tre minuter senare var det nära på andra hållet men Jonathan Levi träffade stolpen från en central position inne i straffområdet.

I den 69:e minuten spelade Philip Rejnhold i djupled till inhoppande Wilhelm Loeper. Han spelade snett bak till Amar Muhsin som lade upp för sin vänsterfot och sköt ett skott som blockerades av försvarare. Tre minuter senare gjorde Ortmark 2-0 på en volley. Det var matchens sista mål.

25. Kalle Joelsson

2. Philip Rejnhold
3. Casper Widell
44. Thomas Rogne
4. Viljormur Davidsen (K)

16. Alexander Faltsetas
42. Diego Fumaça

7. Arian Kabashi
41. Amin Al Hamawi
11. Taha Ali

33. Amar Muhsin

1. Anders Lindegaard (mv)
10. Rasmus Jönsson
13. Wilhelm Loeper
15. Rasmus Wiedesheim-Paul
23. Ali Suljić
32. Simon Bengtsson
35. Ervin Gigović

Victor Wolf

18′ 1-0 Arnor Traustason
72′ 2-0 Jacob Ortmark

63′
UT: Arian Kabashi
IN: Wilhelm Loeper

77′
UT: Alexander Faltsetas & Amin Al Hamawi
IN: Rasmus Jönsson & Rasmus Wiedesheim-Paul

62′ Thomas Rogne
95′ Viljormur Davidsen