skip to Main Content
Foto: Bildbyrån

Förlust mot Degerfors IF

HIF släppte in matchens sista spark till 2-1 och förlorade dagens match mot Degerfors IF. Laget är därmed degraderas till Superettan.

Första halvlek
Efter en misslyckad hörna i den fjärde minuten fick gästerna en ny chans när bollen hamnade vid Diego Campos fötter på vänsterkanten. Han slog ett inlägg mot den bortre stolpen där Gustaf Lagerbielke fanns och nickade in ledningsmålet.

I den 18:e matchminuten kom HIF till en fin kvitteringschans sedan Amar Muhsin hittat Amin Al Hamawi i djupled. Forwarden dribblade sig inåt i banan och och tvingade målvakten till en benparad med sitt vänsterskott. Fem minuter senare nickade Casper Widell mot mål efter en frispark av Abbe Khalili men även denna gång stod Jeffrey Gal i Degerfors-målet i vägen.

Den resterande delen av den första halvleken präglades mest av kamp. Båda lagen kom till ett par halvchanser utan större bekymmer för någon av målvakterna.

Andra halvlek
HIF inledde den andra halvleken offensivt. Redan efter fem minuter hade såväl Khalili som Alexander Faltsetas och Al Hamawi kommit till chanser. Utdelning blev det dock i den 54:e minuten. Muhsin släppte bollen till Khalili som på ett tillslag frispelade Al Hamawi i djupled. Forwarden tog bollen med sig och placerade in sitt andra allsvenska mål med vänsterfoten.

Efter en timmes spel kom Degerfors till ett farligt avslut efter att HIF-försvaret inte fått undan ett inspel från högerkanten. Rasmus Örqvist kom i andravågen och sköt strax över målet.

Med kvarten kvar fick Taha Ali en gyllene chans att ge HIF ledningen men hans skott med vänsterfoten räddades av målvakten. Minuten senare hade gästerna ställt om och bollen hamnade framför Nikola Djurdjic som hade öppet mål framför sig. Casper Widell stod dock i vägen på mållinjen och kunde rädda avslutet.

Under matchens slutminuter gick HIF för seger och lyfte upp allt man hade. I den fjärde tilläggsminuten gick även målvakten Kalle Joelsson upp i offensivt straffområde men istället för ett segermål kontrade Degerfors IF in 2-1. Det blev också slutresultatet.

25. Kalle Joelsson

2. Philip Rejnhold
3. Casper Widell
44. Thomas Rogne (K)
32. Simon Bengtsson

16. Alexander Faltsetas
19. Abbe Khalili

7. Arian Kabashi
41. Amin Al Hamawi
11. Taha Ali

33. Amar Muhsin

1. Anders Lindegaard (mv)
10. Rasmus Jönsson
13. Wilhelm Loeper
15. Rasmus Wiedesheim-Paul
23. Ali Suljić
35. Ervin Gigović
42. Diego Fumaça

Mohammed Al Hakim

4′ 0-1 Gustaf Lagerbielke
54′ 1-1 Amin Al Hamawi
95′ 1-2 Nikola Djurdjic

66′
UT: Arian Kabashi, Amar Muhsin & Alexander Faltsetas
IN: Rasmus Jönsson, Rasmus Wiedesheim-Paul & Diego Fumaça

73′
UT: Amin Al Hamawi
IN: Wilhelm Loeper

86′
UT: Simon Bengtsson
IN: Ervin Gigovic

16′ Rasmus Örqvist
44′ Taha Ali

56′ Alexander Faltsetas
59′ Elyas Bouzaiene
67′ Diego Fumaça
76′ Joseph Gyau