skip to Main Content
Foto: Bildbyrån

Förlust i Skånederbyt mot Malmö FF

Malmö FF vann Skånederbyt med 2-1 efter ett segermål på övertid. Dennis Olsson gjorde HIF:s mål.

Första halvlek
Det var HIF som inledde derbyt på Eleda Stadion hetast. Joseph Amoako kom till matchens första målchans efter fem minuter men hans hårda skott gick över målet. Därefter hade Taha Ali två bra soloräder som dock inte slutade i någon större farlighet.

I den tionde minuten kom hemmalagets första möjlighet när Veljko Birmancevic kom in i straffområdet från vänster. Han spelade snett bak till Jo Inge Berget som via Kalle Joelssons händer träffade ribban. Sex minuter senare kom Ali i ett 3 mot 3-läge efter att Lucas Lingman brutit en passning. Han vek inåt mot sin högerfot och sköt men försvarare hann emellan och bröt bollens bana mot mål.

I den 23:e minuten nickade Ravy Tsouka bort ett inlägg från höger och Felix Beijmo snappade upp andrabollen. Malmös högerback sköt på ett tillslag men Emil Hellman styrde bollen ut till hörna. Den slogs av Birmancevic och nådde Isaac Kiese Thelin som nickade in 1-0 mot den bortre stolpen.

I den 37:e minuten kom HIF dock att kvittera genom Dennis Olsson. Han mötte en felpassning från hemmalaget på bröstet, satte upp bollen till sin vänsterfot och pricksköt via försvarare in 1-1. På tilläggstid av den första halvleken bröt sig Benjamin Acquah fram och tvingade Johan Dahlin till en bra räddning. Den efterföljande hörnan blev resultatlös och lagen gick in till halvtidspaus med 1-1 på resultattavlan.

Andra halvlek
Den andra halvan inleddes med att Martin Olsson nickade utanför målet. Därefter skapade HIF två chanser under drygt en minut. För dribblade sig Ali fram och sköt ett skott på Johan Dahlin. Därefter kom Olsson in i straffområdet och sköt hårt in framför mål. Det slutade i en resultatlös hörna.

I den 56:e minuten fick hemmalaget en hörna som skarvades vid den första stolpen. Hemmaspelare fick iväg ett bra avslut från nära håll men Kalle Joelsson stod för en monsterräddning. Därefter följde en bra Malmöperiod utan några större farligheter.

Farligt blev det dock när slutkvarten inleddes. Först höll sig inhopparen Sören Rieks framme vid ett inlägg men återigen stod Joelsson i vägen. Minuten senare sköt Kiese Thelin på Malik Abubakari som styrde bollen upp i ribban. Abubakari var i den 80:e minuten sedan nära att nicka in ett ledningsmål men Joelsson stod för en fin benparad för att förhindra det.

På övertid, i den 91:a minuten, stod Malmö FFs Patriot Sejdiu fri och sköt in målet som gjorde att matchen slutade 2-1.

25. Kalle Joelsson

2. Ravy Tsouka
3. Casper Widell
24. Emil Hellman
4. Viljormur Davidsen (K)

27. Benjamin Acquah
19. Lucas Lingman

29. Joseph Amoako
22. Taha Ali
20. Dennis Olsson

9. Anthony van den Hurk

1. Anders Lindegaard
10. Rasmus Jönsson
13. Wilhelm Loeper
14. Adam Kaied
21. Charlie Weberg
37. Armin Gigović
41. Amin Al Hamawi

Glenn Nyberg

24′ 1-0 Isaac Kiese-Thelin
37′ 1-1 Dennis Olsson

59′
UT: Joseph Amoako
IN: Wilhelm Loeper

69′
UT: Dennis Olsson
IN: Amin Al Hamawi

43′ Taha Ali
76′ Ravy Tsouka