Skip to content
Foto: Bildbyrån

Förlust borta mot AIK

HIF förlorade med 2-0 borta mot AIK.

Första halvlek
Det var AIK som rullade igång matchen på Friends Arena och behöll sedan bollen under merparten av inledningen. Det dröjde till den 20:e minuten innan matchens första målchans kom och den var hemmalagets. Ett inlägg från Erick Otieno skarvades vidare av John Guidetti till Vincent Thill som fick iväg en vänstervolley i den första stolpen.

Efter en halvtimmes spel kom halvlekens dittills bästa möjlighet när Josafat Mendes fick iväg ett tungt högerskott som smet strax utanför Kalle Joelssons högra stolpe. Fem minuter senare kom Nabil Bahui i ett friläge men Joelsson i HIF-målet var snabbt ute och kunde komma tillräckligt nära för att avvärja avslutet.

HIF:s bästa möjlighet i den första halvleken kom när det återstod tre minuter av ordinarie speltid. Diego Fumaça fick ut bollen till höger varifrån Wilhelm Loeper hittade Abbe Khalili i straffområdet. Den offensive mittfältaren tog emot bollen men fick inte iväg något avslut. Halvleken slutade därmed mållöst.

Andra halvlek
Tre minuter in i den andra halvan av matchen slog Loeper ett inlägg som lyftes bort av AIK-mittback men bara till Alexander Faltsetas som tog emot och laddade på ett tungt skott som hamnade en bit över målet. Minuten senare kom matchens första mål men i den andra buren. John Guidetti nyttjade ett försvarsmisstag, avancerade och placerade in ledningsmålet i den bortre burgaveln.

I den 58:e minuten lyfte Khalili fram bollen till Loeper som vände och vred i offensivt straffområde innan han fick iväg ett avslut som blockerades. Tre minuter senare var hemmalaget nära att utöka ledningen när Mendes var framme på en målvaktsretur men han fick inte bollen på mål.

Strax därefter fick HIF ett fint frisparksläge. Khalili steg fram och fick iväg ett bra skott från drygt 22 meter men Kristoffer Nordfeldt i AIK-målet sträckte ut och kunde tippa bollen ut till hörna.

Med kvarten kvar kom HIF till ett fint kvitteringsläge när Khalili hittade Amar Muhsin i djupled. Forwarden spelade in framför mål där Rasmus Wiedesheim-Paul kom framrusande men en försvarare hann emellan och petade ut bollen till hörna från nära håll.

I den 85:e minuten testade Khalili ett avslut med vänsterfoten. Bollen gick via försvarare upp i ribban och ut till en resultatlös hörna. På övertid lyfte gästerna upp alla spelare vilket resulterade i en kontring och 2-0 till AIK i den sjätte tilläggsminuten. Zachary Elbouzedi gjorde målet som punkterade matchen och fastställde slutresultatet.

25. Kalle Joelsson

2. Philip Rejnhold
3. Casper Widell
44. Thomas Rogne
4. Viljormur Davidsen (K)

16. Alexander Faltsetas
42. Diego Fumaça

13. Wilhelm Loeper
19. Abbe Khalili
10. Rasmus Jönsson

33. Amar Muhsin

1. Anders Lindegaard (mv)
7. Arian Kabashi
11. Taha Ali
15. Rasmus Wiedesheim-Paul
29. Joseph Amoako
35. Ervin Gigović
41. Amin Al Hamawi

Kaspar Sjöberg

49′ 1-0 John Guidetti
96′ 2-0 Zachary Elbouzedi

60′
UT: Diego Fumaça & Wilhelm Loeper
IN: Taha Ali & Rasmus Wiedesheim-Paul

74′
UT: Rasmus Jönsson
IN: Arian Kabashi

94′
UT: Philip Rejnhold
IN: Ervin Gigović

31′ Josafat Mendes
36′ John Guidetti

59′ Casper Widell
70′ Philip Rejnhold
81′ Thomas Rogne