Skip to content
Alva Frisk.

Förändringar i damtruppen

Efter sommaruppehållet har det skett förändringar i damtruppen då två spelare lämnar laget medan två nya tillkommer.

Forwarden Olivia Eriksson har spelat tre seriematcher för HIF och stått för två mål. Nu lämnar 18-åringen laget, klubben och landet för att studera i USA. Även Astrid Nilsson har valt att lämna HIF för att söka andra utmaningar.

– Vi tackar Olivia och Astrid för den här tiden i HIF-tröjan och önskar dem all lycka till. I Olivias fall kommer vi ha en fortsatt kontakt med henne och erbjuda en träningsmiljö när hon är hemma under loven, säger huvudtränare Kristoffer Schönbeck.

Till truppen tillkommer 22-åriga Donna Kurbogaj som tidigare spelat i Hyllinge GIF och Fortuna FF. Hon är forward och har under våren tränat med truppen. Även Alva Frisk, som närmast kommer från Fortuna FF, ansluter till truppen. 16-åringen spelar som central mittfältare och har under våren gått vidare till breddlägret.

– Vi är väldigt glada över att kunna komplettera truppen med två unga, duktiga spelare i Donna och Alva. Det är två drivna tjejer med hög potential och det blir intressant att följa deras utveckling i vår miljö, säger Schönbeck.

Vi hälsar Donna och Alva varmt välkomna till HIF samtidigt som vi tackar Olivia och Astrid för deras tid i klubben och önskar stort lycka till i framtiden!