Skip to content
Sofia Nilsson. Foto: Bildbyrån

Förändringar i damtruppen

Det står nu klart att sex nya spelare, varav två 15-åringar och två 17-åringar, förstärker HIF:s damlag. Samtidigt tackar vi fem spelare som var med under den historiska uppstartssäsongen men som nu lämnar klubben.

Efter ett historiskt år vill vi tacka Sofia Nilsson, Stephanie Jörliden, Gabriella Aguilar, Matilda Relke och Kujtime Kurbogaj som av olika privata eller sportsliga faktorer nu lämnar klubben. Spelarna har bidragit till det lyckade året och vi önskar dem all lycka i kommande utmaningar både på och utanför planen.

Vi hälsar samtidigt Emma Krantz, Inez Gertsen, Ida Vahtera, Anna Andersson, Emma Sternberg och Amanda Bäckström varmt välkomna till HIF. Nedan följer en närmare presentation av spelarna.


Emma Krantz, 31 år, Central mittfältare
Emma har hunnit spela i en rad klubbar, bland andra Charleston i USA, IS Halmia och LB07. Hon kommer senast från Högaborgs BK.

– Emma är en bollvinnande mittfältare med en intensiv och aggressiv spelstil som kommer passa bra in hos oss. Med sina ledaregenskaper och erfarenhet kommer hon bidra både på och utanför planen, säger huvudtränare Kristoffer Schönbeck.


Inez Gertsen, 17 år, Central mittfältare
Inez är född 2004 och har den senaste säsongen spelat 12 matcher för Borgeby FK i Elitettan. Utöver det har hon tidigare spelat i såväl Fortuna FF som Eskilsminne IF.

– Inez är en central mittfältare med intressanta egenskaper som passar bra in i en nummer sex-roll. Hon har erfarenhet från högre divisioner och en driven personlighet som gör att hon kommer öka konkurrensen ytterligare.


Ida Vehtera, 15 år, Ytterforward
Ida är en talangfull, offensiv spelare född 2006 som kommer från sin moderklubb Fortuna FF.

– Ida är ytterligare en lovande och driven spelare som Fortuna FF har fått fram. Med egenskaper som sin vassa vänsterfot och förmåga att driva boll i hastighet är hon en skicklig 1 mot 1-spelare. Ida kommer bidra redan nu men är framförallt en spelare vi tror på över tid i HIF och vi är glada över att ha henne i vår klubb, säger huvudtränare Kristoffer Schönbeck.


Anna Andersson, 15 år, Ytterback
Anna är, precis som Ida, en ung och lovande spelare. Hon kommer från Jonstorps IF men har i samråd med sin moderklubb haft möjlighet att bekanta sig med vår träningsmiljö under hösten samtidigt som hon fortsatt spela matcher i Jonstorp.

– Anna är en driven och spännande spelare med hög spelförståelse trots sin unga ålder. Precis som Ida kommer hon att konkurrera om speltid redan nu men är en spelare vi tror kommer fortsätta utvecklas hos oss över tid, säger huvudtränare Kristoffer Schönbeck.


Emma Sternberg, 17 år, Ytterback
Efter Charlie Weberg blir 17-åriga Emma den andra HIF-spelaren på seniornivå med Billeberga GIF som moderklubb. Närmast kommer hon dock från Asmundtorps IF som blev sjua i division 3 säsongen 2021.

– Emma är en spännande spelare med bra funktionell teknik samt hög hastighet både med och utan boll. Det ska bli intressant att få jobba med henne och se hur stora kliv hon kan ta i HIF-tröjan, huvudtränare Kristoffer Schönbeck.


Amanda Bäckström, 26 år, Målvakt
Amanda, som tränat med HIF under hösten och vintern, kommer från Högaborgs BK men har även spelat i Hittarps IK.

– Genom dialog med Högaborgs BK har Amanda tränat med oss under en tid och passar väl in i vår trupp. Med Amanda ökar vi konkurrensen på målvaktssidan, säger huvudtränare Kristoffer Schönbeck.

Vi hälsar samtliga varmt välkomna till HIF!