Skip to content
Foto: Casper Johansson
Hannah Tegestål. Foto: Casper Johansson
Johanna Fäldtman. Foto: Mathilda Ahlberg

Förändringar i damtruppen inför höstsäsongen

Tilda Pettersson, Johanna Fäldtman, Moa Törhed och Nellie Pedersen lämnar HIF. Samtidigt har klubben gjort klart med Alma Larsson och Hannah Tegestål.

Tilda Pettersson har varit i HIF från starten av damsektionen. Förra säsongen gjorde hon fyra seriemål från sin mittfältsposition och är i årets seriespel noterad för ett. Nu lämnar hon såväl HIF som Sverige för att studera i USA. Till samma land flyttar Nellie Pedersen som också ska studera på andra sidan Atlanten. Även Johanna Fäldman, som gjort tolv seriemål i HIF-tröjan, lämnar för utlandet då hon skaffat jobb i Kroatien. Målvakten Moa Törhed går tillbaka till sin moderklubb Strövelstorps GIF.

– Vi vill önska tjejerna all lycka till i framtiden och tacka för deras insatser i HIF. Moa, Fäldtman och Tilda har varit med sen uppstarten 2021 och varit bidragande till den historiska seriesegern men även till den fina starten vi har fått under 2022 vilket även gäller Nellie. Tjejerna är väldigt bra personer vilket syntes när vi tackade av Tilda P i måndag då en och annan tår fälldes i omklädningsrummet, säger huvudtränare Kristoffer Schönbeck.

Vi tackar alla fyra spelare och önskar dem stort lycka till!

HIF är samtidigt glada över att välkomna två nya spelare till säsongen 2023.

Forwarden Alma Larsson är född 2007 och spelar i division 2-klubben Stehags AIF. Hon var tidigare under sommaren med på landslagsläger på Bosön för spelare födda 2007. Under hösten kommer hon att träna med HIF två gånger i veckan innan övergången sker inför nästa säsong.

– Vi är väldigt glada att kunna hitta ett bra upplägg för Alma tillsammans med Stehag nu under hösten och ser framemot att se henne spela i den röda tröjan från 2023. Hennes driv och personlighet passar bra in i gruppen och hon kommer gå direkt in och konkurrera om speltid trots sin unga ålder, säger huvudtränare Kristoffer Schönbeck.

Även målvakten Hannah Tegestål är klar för spel i HIF 2023. Hon är född 2005 och kommer närmast från Höganäs BK dit hon kommer vara utlånad under hösten för att få speltid samtidigt som hon kommer att träna med HIF.

– Hannah har vi kunnat följa ganska nära de senaste åren och ser framemot att ha henne hos oss. Det är en ung målvakt som tar kliv hela tiden och det ska bli intressant att både följa och kunna påverka hennes utveckling. Upplägget nu i höst tillsammans med Höganäs BK känns bra inför 2023, avslutar huvudtränaren.

Vi hälsar Alma och Hannah varmt välkomna till HIF!