skip to Main Content
Foto: Bildbyrån

FC Helsingör tog tillbaka Öresundspokalen

FC Helsingör vann träningsmatchen möt HIF med 2-0 och tog därmed med sig Öresundspokalen hem.

Första halvlek
Matchen hann knappt spelas i två minuter innan domaren bröt på grund av åskväder. Efter ett kortare avbrott fick spelarna lämna omklädningsrummet igen och återstarta matchen.

I den nionde matchminuten kom första målchansen på Ybbarps IP. Casper Widell slog en djupledspassning till Benjamin Acquah som tog sig in bakom motståndarnas backlinje och sköt utanför i motvinden. Minuten senare var det nära på andra hållet sedan FC Helsingör tagit sig fram på sin högerkant. En spelare mötte ett lågt inspel vid den bortre stolpen men Kalle Joelsson hann snabbt över och kunde förhindra bollen från att gå in i mål.

Efter ett HIF-misstag på mittplan hamnade gästerna i ett 3 mot 2-läge. Sterling Yatéke frispelade en medspelare till vänster men Emil Hellman agerade räddande ängel när han rensade en dryg meter från mållinjen.

När matchklockan rullat 23 minuter kom Amin Al Hamawi rättvänd på offensiv planhalva. Han spelade Erik Ring mellan innerback och ytterback men en av förvaltarna hann hem precis i rätt tid och avvärjde försöket. Minuten senare vann Mikel Knudsen bollen på mittplan och testade sig på en fräckis. Hans skottförsök seglade i medvinden men gick tätt över.

FC Helsingör tog vid denna period över kommandot över matchen och tvingade Joelsson till ytterligare en vass räddning efter skott av Robert Marcus.

Efter en halvtimme var HIF nära att ta ledningen. Al Hamawi mötte ett inlägg från höger med bredsidan, bollen var påväg in vid den bortre stolpen men en försvarare fick den på sig och täckte skottet. Istället var det gästerna från Danmark som spräckte målnollan strax innan paus. Rasmus Linden mötte ett inlägg från vänster med pannan och nickade in ledningsmålet.

Andra halvlek
Efter en timmes spel drev comebackande Wilhelm Loeper på högerkanten och slog ett hårt inspel. Erik Ring fyllde på på bortre ytan men en förvarare räddade hans avslut på mållinjen. Minuten senare vek Frederik Christensen in från vänsterkanten och placerade fint in 2-0-målet vid den bortre stolpen. Strax efter räddade Joelsson ett friläge innan matchen, som träningsmatcher ofta tenderar att göra i mitten av den andra halvleken, dog av. Oliver Stojanović Fredin kom till en bra målchans efter fint förarbete av Lukas Kjellnäs men skottet gick strax utanför.

FC Helsingör vann rättvist och tog tillbaka Öresundspokalen till Danmark.

1. Kalle Joelsson (K)

5. Frederik Holst
3. Casper Widell
24. Emil Hellman
22. Simon Bengtsson

27. Benjamin Acquah
8. Sumar Almadjed
25. Adam Hellborg

15. Amin Al Hamawi
33. Amar Muhsin
11. Erik Ring

2. Philip Rejnhold
4. Thomas Rogne
13. Wilhelm Loeper
14. Oliver Stojanović Fredin
16. Ervin Gigović
18. Anton Nilsson
19. Vilgot Carlsson
21. Charlie Weberg
30. Nils Arvidsson (mv)
41. Lukas Kjellnäs

Mohammed Rachid

45′ 0-1 Rasmus Linden
61′ 0-2 Frederik Christensen

46′
UT: Emil Hellman & Amar Muhsin
IN: Thomas Rogne & Wilhelm Loeper

60′
UT: Adam Hellborg & Benjamin Acquah
IN: Oliver Stojanović Fredin & Ervin Gigović

81′
UT: Amin Al Hamawi & Erik Ring
IN: Anton Nilsson & Lukas Kjellnäs

47′ Sumar Almadjed
53′ Fredrik Karlsen