Skip to content
Foto: Maria Åberg Andersson

Evelina Bertilsson klar för HIF

Helsingborgs IF välkomnar mittbacken Evelina Bertilsson till föreningens damlag. 24-åringen kommer närmast från spel i division 1 med Luleå Fotboll DFF.

Evelina har Grimeton IK som moderklubb och representerade sedan Himledalen innan hon inför säsongen 2018 gick till IF Böljan från Falkenberg där hon bland andra var lagkamrat med före detta HIF-spelaren Sanna Nilsson. Med hallänningarna spelade hon i såväl Elitettan som division 1 innan studierna tog henne till Luleå. Väl där började hon spela i Notvikens IK DFF som sedermera blev Luleå Fotboll DFF. Under den föregående säsongen spelade hon 25 matcher.

Efter att ha avslutat sina studier kommer hon nu att flytta till Helsingborg och spela för HIF.

– Det känns riktigt kul, spännande och underbart att vara tillbaka på västkusten. Har fått ett bra intryck utav både spelare, ledare och klubben. Det som lockade med HIF är arbetssättet, målmedvetenheten och den utvecklande miljön. Jag ser framemot att kunna bidra med engagemang, laganda och energi samtidigt som jag tror att detta laget kan hjälpa mig att ta nästa steg, säger nyförvärvet som gör flytten till Skåne inom några veckor.

– I Evelina får vi in både erfarenhet från division 1 men även ledaregenskaper som redan visat sig på hennes besök hos oss. Det är en resolut mittback med kravställning på sin omgivning och goda egenskaper att göra sina lagkamrater bättre. Vi är väldigt glada att ha henne på plats i HIF, säger Kristoffer Schönbeck, huvudtränare dam samt sportsligt ansvarig för F17- & damlag.

Vi hälsar Evelina hjärtligt välkommen till HIF!

Just nu: Köp säsongskort till damernas hemmamatcher i serien för endast 550kr. Klicka här!