skip to Main Content
Foto: Linda Carlsson

Erik Ring klar för HIF

Helsingborgs IF och AIK är överens om ett lån med köpoption för Erik Ring. Lånet av den offensiva yttern sträcker sig över säsongen 2023.

Erik Ring började som sexåring spela fotboll i moderklubben Huddinge IF innan han gick vidare till Segeltorps IF. Som 15-åring anslöt han till AIK:s ungdomsakademi efter att bland annat ha hunnit med att göra A-lagsdebut i division 4. Han har gjort 44 allsvenska framträdanden för Solnaklubben varav 17 under den gångna säsongen. På meritlistan har 20-åringen även sex europakvalmatcher och två U21-landskamper för Sverige.

– Jag är glad och har en spännande utmaning framför mig. Helsingborg är en fin klubb så alla förutsättningar är här. Det är en klubb som ska vara i Allsvenskan och det känns som att jag kan komma in och bidra till att det blir Allsvenskan igen. Jag är en hårt jobbande spelare, väldigt kraftfull, bra en mot en och på att hitta avslutssituationer. Det ska bli kul att träffa supportrarna och jag är glad över att vara här, säger nyförvärvet.

I låneavtalet finns även en köpoption.

– Erik är ung spelare som vi tror kommer passa bra in i både gruppen och sättet vi vill spela på. Vi är väldigt glada att ha honom hos oss, säger HIF:s sportchef Andreas Granqvist.

Vi hälsar Erik varmt välkommen till HIF!