skip to Main Content
Foto: Bildbyrån

En poäng borta mot GIF Sundsvall

Oliver Stojanović Fredin gjorde HIF:s mål när laget spelade 1-1 borta mot GIF Sundsvall.

Första halvlek
I den nionde minuten hittade Casper Widell Ervin Gigović med en passning som skar igenom GIF Sundsvalls lagdelar. Mittfältaren passade vidare ut på vänsterkanten där Erik Ring fyllde på, tog med sig bollen inåt i planen och sköt. Oscar Jonsson i hemmamålet lyckades parera men HIF bibehöll bollen och efter en tilltrasslad situation i straffområdet hamnade bollen hos Adam Hellborg som sköt utanför.

Fyra minuter senare slog Gigović en djupledspassning till Amar Muhsin som var millimeter ifrån att kunna peta in bollen i mål. Istället var Sundsvalls målvakt Oscar Jonsson snabbt ute och lyckades få tag på bollen.

När matchklockan stod på 16 spelade minuter tog Wilhelm Loeper hand om en hörna och siktade mot den botre ytan. Emil Hellman fick en bra träff med pannan mot den bortre stolpen där Pontus Engblom rensade undan på mållinjen. Istället ställde hemmalaget om, Johan Bengtsson sprang sig fri och kunde rulla in ledningsmålet för GIF Sundsvall.

Därefter följde en period på mellan fem och tio minuter där GIF Sundsvall skapade farliga lägen genom såväl Engblom som Carström men HIF red ut den stormen. Kvitteringslägena innan halvtidspausen var få till antalet även fast både Casper Widell och Amin Al Hamawi avslutade strax utanför.

Andra halvlek
Den andra halvleken öppnades på ett svängigt sätt där båda lagen kom till halvchanser. Efter en timmes spel fick Al Hamawi en bra möjlighet inne i straffområdet men en försvarare hann emellan och blockerade skottet ut till hörna. Precis som i den första halvleken ställde hemmalaget om efter den fasta situationen, Moonga Simba blev fri men Kalle Joelsson stod för en fin benparad och räddade friläget.

Med tjugo ordinarie spelminuter kvar kom Sundsvalls Linus Hallenius till ett friläge men även denna gång stod Joelsson i vägen. Fyra minuter senare slog målvakten en felriktad passning till motståndarnas Paya Pichkah men hans avslut gick över målet.

I den 83:e matchminuten kom kvitteringsmålet efter att två inhoppare samarbetat. Simon Bengtsson hittade med ett inlägg till Oliver Stojanović Fredin som nickade mot mål. Målvakten fick en hand på bollen men den letade in sig i mål till 1-1.

HIF skapade i slutet av matchen ett tryck och gick för alla tre poäng. Man kom främst till chanser genom hörnor. På övertid ledde lagets tionde hörna i matchen till en bra möjlighet för Bengtsson men hans skott träffade en lagkamrat i ryggen. I den 95:e minuten kom Loeper fri men lyckades inte överlista målvakten. I momentet efter blåstes matchen av.

1. Kalle Joelsson (K)

11. Erik Ring
3. Casper Widell
24. Emil Hellman

16. Ervin Gigović
5. Frederik Holst
25. Adam Hellborg
27. Benjamin Acquah

13. Wilhlem Loeper
33. Amar Muhsin
15. Amin Al Hamawi

14. Oliver Stojanović Fredin
18. Anton Nilsson
19. Vilgot Carlsson
22. Simon Bengtsson
28. Victor Blixt
30. Nils Arvidsson (mv)

Tess Olofsson

17′ 1-0 Johan Bengtsson

83′ 1-1 Oliver Stojanović Fredin

71′
UT: Ervin Gigović
IN: Oliver Stojanović Fredin

79′
UT: Amar Muhsin
IN: Simon Bengtsson

14′ Wilhelm Loeper

52′ Robert Lundström
54′ Frederik Holst