Skip to content

Emil Hellman lånas ut till Ängelholms FF

Helsingborgs IF är överens med samarbetsklubben Ängelholms FF om en utlåning av Emil Hellman. Lånet är inom ramen för samarbetsavtalet och innebär att spelaren kan representera båda föreningarna i både träning och match.

Emil Hellman kom till HIF som 14-åring från Högaborgs BK. Han gjorde sin tävlingsdebut i HIF:s A-lag i cupmatchen mot Oskarshamns AIK i augusti 2019. Den allsvenska debuten klarades av i 0-0-matchen mot IF Elfsborg säsongen 2020. Sammanlagt har han spelat 11 tävlingsmatcher för A-laget.

Tidigare har HIF kommunicerat om sitt samarbetsavtal med Ängelholms FF som möjliggör för spelare under 23 år att representera båda föreningarna i såväl träningar som matcher. Nu står det klart att Emil Hellman, precis som Nils Arvidsson, lånas ut till ÄFF.

– Emil är en ung spelare med otroligt hög träningsmoral och bra attityd trots utebliven speltid i Allsvenskan. För att han ska fortsätta utvecklas har vi efter gemensam dialog med spelaren och ÄFF tagit ett beslut att en utlåning till division 1 är rätt väg att gå just nu. Vi är glada för lösningen och har honom tillgänglig för både träningar och matcher vid behov, säger HIF:s sportchef Andreas Granqvist.

Emil gör sin första träning med Ängelholms FF ikväll och vi önskar honom stort lycka till under utlåningen!