Skip to content
Foto: Bildbyrån

Emil Hellman lämnar HIF

Helsingborgs IF meddelar att Emil Hellman lämnar föreningen i samband med att hans avtal nu löper ut efter säsongen.

Emil Hellman kom till HIF som 14-åring från Högaborgs BK. Han har sedan dess tagit sig igenom klubbens ungdomsakademi och flyttades permanent upp i herrtruppen inför säsongen 2021. Vänsterbacken, som under säsongen främst spelat som mittback, gjorde sin tävlingsdebut i HIF:s A-lag i cupmatchen mot Oskarshamns AIK redan i augusti 2019. Sammanlagt har han spelat 70 matcher för representationslaget.

– Jag kom hit som 14-åring och har fått större delen av min fotbollsuppfostran här. Jag vill tacka er för ni har format och gjort mig till den spelaren och människan jag är idag. Till sist vill jag tacka alla tränare, ledare, spelare och supportrar som jag fått lära känna under alla dessa åren, det har varit oförglömligt, säger 22-åringen.

– Emil har varit i klubben länge och verkligen kämpat hårt för såväl sin plats i seniortruppen som speltiden under dessa tre år i A-laget. Han är en oerhört ambitiös kille som gav allt han hade varje dag på Olympia. Vi är glada över att ha haft honom i vår förening och önskar stort lycka till i fortsättningen, säger Mikael Dahlberg, sportsligt ansvarig.

Vi tackar Emil insatserna i HIF och önskar stort lycka till i framtiden!