Skip to content
Foto: Linda Carlsson

DM | Inför HIF – Veberöds AIF

Tisdagen den 25 april klockan 19:30 spelar HIF åttondelsfinal i Distriktsmästerskapet när Veberöds AIF besöker Olympiafältet Plan 5. Nedan finns mer information inför matchen.

Förutsättningar
HIF går in i DM-åttondelsfinalen med tre raka segrar i division 2 bakom sig. Självförtroendet är dock troligtvis i topp även hos gästerna som inlett sin division 3-serie med att vinna de inledande tre matcherna och snitta fem gjorda mål per match.

Vägen till åttondelsfinal gick för HIF:s del via en övertygande gruppseger med nio poäng och 8-0-vinst mot Hyllie IK. Veberöds AIF tog sex av nio poäng i gruppspelet och gick vidare som tvåa. I omgången efter besegrade laget Husie IF med 2-0 och avancerade till åttondelsfinal.

HIF väljer att rotera kraftigt från den senaste seriematchen och flertalet spelare får stå över denna match.

Matchtrupp
2. Anna Andersson
4. Maja Karlsson
6. Märta Löfling
7. Cornelia Rahmberg
9. Tilda Jonhag
13. Inez Gertsen
14. Emma Krantz
15. Ida Vahtera
16. Tilda Pettersson
17. Rebecka Winroth
19. Julia Jonassen
20. Emma Sternberg
21. Maya Waltersson
23. Izabelle Wahlstedt
30. Maja Stevén
32. Rebecca Kure Larsen (mv)

Huvudtränare Kristoffer Schönbeck
– Det är tätt mellan matcherna vilket gör att vi vill skicka ut en elva och trupp som har bäst möjlighet att prestera sett till helhet. Här räknar vi även in seriematchen mot IK Zenith som väntar i helgen. Vi vill vinna varje match och ta oss så långt som möjligt i DM. Många spelare kommer få chansen från start, något vi förväntas oss syns i form av mycket energi på planen.

– Inez Gertsen kommer bära kaptensbindeln och det gör hon av en anledning. Vi kommer starta en väldigt ung elva där varje tillfälle ger spelarna erfarenhet som de växer av.