Skip to content
Foto: Linda Carlsson

DM | Inför HIF – Eskilsminne IF

Onsdagen den 14 juni klockan 19:00 möts HIF och Eskilsminne IF i kvartsfinalen av Distriktsmästerskapet på Olympia. Nedan finns mer information inför matchen.

Förutsättningar
Båda lagen har haft en komfortabel resa i DM fram till denna kvartsfinal. I seriespelet leder HIF sin division 2-serie med 27 inspelade poäng på tio matcher medan Eskilsminne i skrivande stund parkerar på en sjätteplats i division 1 med 17 poäng på tio omgångar. Lagets bästa målskytt heter Alma Bertilsson och är skytteligatvåa i ettan.

I HIF saknas bland andra lagkapten Josefine Wiksell, Emma Krantz och Alma Larsson.

Matchtrupp
1. Hannah Tegestål
2. Anna Andersson
3. Johanna Andersson
7. Cornelia Rahmberg
8. Ebba Manglind
9. Tilda Jonhag
10. Sanna Nilsson
13. Inez Gertsen
15. Ida Vahtera
17. Rebecka Winroth
20. Emma Sternberg
21. Maya Waltersson
22. Agnes Eklöf
23. Izabelle Wahlstedt
26. Stephanie Petersson
30. Maja Stevén

Huvudtränare Kristoffer Schönbeck
Om att man väljer att vila spelare:
– Det är en tuff vecka med tre matcher på sju dagar mot bra motstånd. Vi vill ge Wiksell och Krantz återhämtningen så att de kan prestera och fokusera mot Hittarps IK. Samtidigt tycker vi att vår trupp är tillräckligt bred och kvalitativ för att kunna konkurrera i alla matcherna.

Om inställningen till DM:
– Vi vill såklart gå så långt som möjligt i DM och mäta oss mot bra motstånd från division 1. Samtidigt är det serien som kommer ta oss upp i seriesystemet, vilket gör det mest prioriterat.

Om att möta division 1-motstånd:
– Att möta bra motstånd som Eskilsminne ger oss erfarenhet, utmaningar och ökad intensitet vilket tvingar oss att utvecklas och ta med oss det in i serien.

Publikinformation
Entré
Våra fantastiska partners (se listan nedan) bjuder hela säsongen på entrén till damernas hemmamatcher. I hemmapremiären var 591 personer på plats, den siffran vill vi gärna slå. Vill ni stötta vår damsektion kan ni enkelt göra det genom att swisha ett valfritt belopp till 123 633 62 18.

Endast entré Ö1 är öppen och samtliga hänvisas till Östra Nedre, det vill säga sektion 21-26. Entrén öppnar klockan 18:00.

Kiosk & toalett
Kiosker och toaletter finns öppna.

Aktiviteter för barn
Vi har bland annat trampolin från JumpYard och speed shooting på plats utanför det sydöstra hörnet.

Måljakten – Enkelt sätt att stötta HIF på
Att gå med i måljakten går snabbt och är ett enkelt sätt att stötta HIF på. Välj om du vill bidra med 1, 2, 5, 10, 20, 50 eller 100kr per mål som HIF:s representationslag gör i tävlingsmatcher samt om du vill vara anonym eller om ditt namn ska finnas med i listan nedan. Sedan är din registrering kvar tills du avregistrerar dig.


Vi bjuder på entrén till damernas matcher hela säsongen
Beat Diabetes
Öresundskraft
AKEA
Lindengruppen
Whilborgs
Boxon
OBOS
RSA-Gruppen
Solid Försäkring
Baker Tilly
Kickos AB
Klimat Transport & Logistik
SP Chark
WANS Transport