Skip to content
Foto: Bildbyrån

Derbyseger mot Eskilsminne IF

HIF vann derbyt mot Eskilsminne IF med 2-1. Alma Larsson och Julia Welin gjorde målen i segern.

Laget
1. Hannah Tegestål (mv)

23. Izabelle Wahlstedt
3. Johanna Andersson
6. Maja Nilsson
4. Evelina Bertilsson (K) (87′ Ebba Manglind)

7. Cornelia Rahmberg
14. Mollie Rosén (87′ Kajsa Arthursson)

22. Agnes Eklöf (87′ Olivia Johansson)
19. Melina Skarström (78′ Ebba Berg)
10. Julia Welin (60′ Tilda Jonhag)

11. Alma Larsson

Matchen
Det var inledningsvis tillknäppt i matchen men i den sjunde minuten vann Melina Skarström bollen i mittcirkeln och spelade Alma Larsson i djupled. Forwarden höll starkt undan mittbacken och placerade iskallt in ledningsmålet vid den första stolpen.

HIF skulle sedan för det mesta ligga rätt, vara kompakta och ställa om när lägen gavs. Under den första halvleken fungerade den taktiken väl då man fortsatte vara laget som skapade de vassaste målchanserna. I den 23:e minuten rann Larsson igenom igen, denna gång sökte hon Skarström i straffområdet men en försvarare kom emellan.

Skarström var fortsatt pigg och var själv först på en passning i djupled som kom från Mollie Rosén. Nyförvärvet sprang sig fri men målvakten var snabbt ute och lyckades avvärja. Bara minuten senare dubblades dock HIF-ledningen. En frispark från högerkanten missbedömdes av målvakten och hamnade hos Julia Welin som enkelt satte dit 2-0. Minuten senare reducerade hemmalaget genom Alma Bertilsson som mötte ett högerinlägg med foten på den bortre stolpen.

Under den första halvlekens sista ordinarie spelminut fick Agnes Eklöf två kanonlägen att utöka ledningen men sköt först över och lyckades i det andra läget inte överlista Sacha Micha i EIF-målet.

Den andra halvleken handlade till största del om kamp. HIF stod upp bra och lyckades emellanåt komma till halvlägen. Skarström var nära med en volley i den 64:e minuten men målvakten räddade.

Hemmalaget fick sin bästa kvitteringsmöjlighet i den 86:e matchminuten men Nova Karlssons volleyförsök med vänsterfoten gick över målet. HIF höll undan och vann det första division 1-derbyt mot Eskilsminne IF.