skip to Main Content

Dennis Olsson klar för HIF

Helsingborgs IF har tecknat ett fyraårskontrakt med ytterforwarden Dennis Olsson.

Dennis Olsson inledde sin fotbollskarriär i Påarps GIF innan han som tioåring tog steget över till Eskilsminne IF. Han gick igenom deras fotbollsskola och blev som nybliven 18-åring permanent uppflyttad till A-laget sommaren 2017 där han fått regelbunden speltid. Under den senaste säsongen spelade den talangfulle ytterforwarden 29 matcher och noterades för sex mål i Ettan Södra. Nu står det klart att karriären fortsätter i HIF.

– Det känns spännande. Det är verkligen en kul utmaning och jag ser framemot åren här i klubben. Som spelare har jag väldigt stor arbetsvilja, snabbhet och teknik. Jag kommer till avslut och bidrar med poäng. Man har alltid haft koll på HIF, det är den lokala föreningen man hejat på och följt från att man var en liten grabb fram tills nu, säger 21-åringen.

– Det är väldigt roligt att ha första nyförvärvet på plats och fortsätta bygga laget inför säsongen. Dennis är en ung och lokal talang som passar in i den profil vi söker. Han har dessutom under året visat att han har kvalité för att direkt kunna gå in och konkurrera om en plats i laget, säger sportchef Andreas Granqvist.

Vi hälsar Dennis varmt välkommen till HIF!