Skip to content
Foto: Bildbyrån

Delad pott på Vångavallen

Bortamatchen mot Trelleborgs FF slutade mållöst.

Första halvlek
Hemmalaget sparkade igång matchen på Vångavallen men det var HIF som kom till matchens första farlighet när man ställde om i den sjunde minuten. Lucas Lima drev boll och spelade ut till Wilhelm Loeper som slog ett lågt inlägg mot inrusande medspelare men hemmaförsvarare hann färst och täckte ut till hörna. Sju minuter senare var Lima inblandad igen när han drev bollen från mittlinjen och gick på eget avslut. Det låga skottet gick dock utanför målvaktens högra stolpen.

Trelleborg var främst farliga när de kom ner på den förlängda mållinjen och letade efter spelare snett bak. Några större målchanser kom de dock inte till under den första halvleken.

Allra närmast att bli målskytt var Bernardo Vilar när han mötte Erik Rings hörna från vänster med pannan. Andreas Larsen i TFF-målet lyckades rädda men släppte returen till Thomas Rogne som inte lyckades få till någon träff. Istället hamnade bollen framför fötterna på Benjamin Örn men rensades undan till ny hörna.

Andra halvlek
Den andra halvleken var inte lika händelserik som den första. Åtta minuter in slog Dennis Olsson ett tidigt inlägg som Lucas Lima nickade utanför. I den 64:e minuten bröt TFF:s Abel Ogwuche en passning och fick till dagens högsta spark. Bollen gick i en båge och ställde nästan Kalle Joelsson som via ribban lyckades fånga den. Sex minuter senare testade Haris Brkic från distans men Joelsson räddade igen.

På övertid var inhoppande Charlie Weberg nära att nicka in bollen efter en hörna men fick se den segla strax utanför den bortre stolpen. Det innebar att HIF för andra veckan i följd spelade 0-0.

1. Kalle Joelsson (mv)

39. Benjamin Örn
4. Thomas Rogne (K)
3. Bernardo Vilar
20. Dennis Olsson

16. Ervin Gigović
25. Adam Hellborg
15. Amin Al Hamawi

13. Wilhem Loeper
9. Lucas Lima
11. Erik Ring

5. Cole Alexander
10. Rasmus Jönsson
21. Charlie Weberg
24. Emil Hellman
27. Benjamin Acquah
30. Nils Arvidsson (mv)
33. Amar Muhsin

Richard Sundell

65′
UT: Thomas Rogne
IN: Charlie Weberg

77′
UT: Wilhelm Loeper
IN: Benjamin Acquah

91′
UT: Lucas Lima & Amin Al Hamawi
IN: Amar Muhsin & Rasmus Jönsson

29′ Bernardo Vilar
44′ Abel Ogwuche